5 juli 2017, door Maartje

Top 5 Juni

5 juli 2017, door Maartje

Top 5 Juni

En zoals iedere maand het beste van de vorige maand nog een keertje voorgeschoteld, omdat het kan. Om je nog maar een keer te verlekkeren, verheugen or what not. De Top 5 Juni 2017:

22 x Bali
Voor iedereen die nog (of weer) mag: een overzicht van 22 must go adressen op het eiland. Een paar plekken in de categorie met-de-meute-mee-doch-niet-te-missen, en een paar verrassende nummertjes. Van die adresjes om door een ringetje te halen. Nog lang niet alles van het heerlijke Bali in deze lijst maar wees niet bang, er komt nog veel en de veel meer jullie kant op met onze Buddy Milou Neelen als uitstekende correspondent op locatie.

Kanaal Noord - Amsterdam Noord / Zaandam
Kanaal Noord heet ‘Amsterdams’ jongste stadsstrand en zaterdag 3 juni is de nieuwe stek geopend. Verwacht hippie-eske taferelen (inclusief een mini hippie markt), water, water, water en een eenvoudige strafwaardige menukaart, opgesteld en bereid door 2 chefs die het vak leerden van Jamie Oliver. Komen doe je er vanzelfsprekend met de auto (gratis parkeren!) maar ongeveer 20 minuten fietsen vanaf de Noordermarkt, voorbij de Houthavens (kijk, dat wordt dus het tofste woongebied van Amsterdam en vanaf daar ben je dus zó in Zaandam. Just saying), kun je bij Veer Hempontplein opstappen op een pontje dat je in een rechte lijn naar de overkant brengt, supersnel, supersimpel.

oerkap

11 x terras Haarlem
Met al dat mooie weer in het verschiet is een update van de beste terrassen in Haarlem niet geheel overbodig. Een overzicht van ‘geheime binnentuinen’, een top-dakterras of a day at the park. Allemaal in het 11 x Terras Haarlem overzicht. Bam!

Zwier, de Vrijhaven van de stad Amsterdam
Zwier is 8 minuten rijden als je Ring Amsterdam verlaten hebt en ondanks deze korte afstand beland je in een compleet andere wereld. Idyllische landweggetjes, tuffende bootjes en nieuwsgierige eendjes. Op het net geopende terrein van Zwier vind je comfortabel ingerichte bell-tenten gelegen aan het water. De inrichting van de tenten en de gemeenschappelijke ruimtes als de keuken en douches komen zo uit VT Wonen. Er zijn nog maar een paar plekken vrij dus boeken!

Barts-Boekje-bar-fisk

Nieuwe Restaurants en Bars Amsterdam
Regelmatig een (was)lijst met Amsterdamse Nieuwen hier op de site (want never a dull moment). Een goede en bovenal uitgebreide checklist met 23 nieuwe restaurants en bars in Amsterdam waar (nog) heen gegaan moet (mag) worden.

En een extraatje, omdat we hier zelf ook wel ontzettend blij mee zijn en de Champagneria deze maand de deuren zal gaan openen:

Champagneria Five Brothers Fat
Ken je die bubbelende Xampaneria’s in Barcelona? Die waar de Cava Rosat je om de oren vliegt? Nou, deze maand openen de deuren van de Champagneria Five Brothers Fat in ons eigen Amsterdam, waar? Aan de De Clercqstraat 56. Het recept: borrelen en uitgebreid tafelen tot in de late uurtjes zoals in een Xampaneria maar dan a la Amsterdam. De keuken zal zich kenmerken door Spaanse tussengerechten met een twist. En de drankenkast? Champagne, cocktails, cava en.. tatataa: de Five Brothers Fat zullen de originele “Can Paixano” cava importeren van de geroemde Champagneria uit Barcelona.