Nederland15 september 2020, door Maartje

Vers Hoeksche Waard, Zuid-Holland

Nederland, 15 september 2020, door Maartje

Vers Hoeksche Waard, Zuid-Holland

We love pop-up restaurants en we love dineren op ongewone locaties in de natuur, en dan ook nog op (hoog) culinair niveau. Nou dat kan bij Vers Hoeksche Waard. Het is in de Zuid-Hollandse polder, maar welke locatie dit exact is, blijft tot de avond zelf geheim. Spannond! Nadat je een reservering hebt gemaakt ontvang je wel al de eerste pop-up spelregels en dan slaat de voorpret en het giswerk toe...

Hier fijne adresjes voor buiten-restaurants door heel Nederland.

 

Vers Hoeksche Waard

Vers Hoeksche Waard

Zomer-restaurant Vers Hoeksche Waard zit dus een beetje verstopt, maar dat maakt het niet minder leuk, in tegendeel zelfs. Het decor is een kas, een kersenkas om precies te zijn. We like. Met kersenbloesem alom dus: mega like zelfs! En later in het seizoen pik je ook nog lekkere kersen mee… bonus like. Maar goed, om nog niet op de feiten vooruit te lopen, terug naar het nu: lange tafels, wellicht met de voeten in het zand, wie zal het zeggen? Wat we wel weten is dat er 6 gangen lang heerlijke (en als het even kan streek- en biologische producten tot een jummy gerecht getoverd door chef Edwin Esmeijer) op je bordje verschijnen. Alles bij elkaar opgeteld en we durven nu al te beloven dat het een prachtig en sprookjesachtig diner-avontuur wordt.

Slaap lekker

Slaap lekker

En het werd nog leuker… Vanaf volgend seizoen kun je blijven slapen in de kas van Vers Hoeksche Waard. Sprookjesachtiger dan dat wordt het niet. Het plan om te kunnen blijven slapen broeit al een tijd in het hoofd van eigenaren Esther en Edwin. Want tja, wie wil dat nou niet een full Vers Hoeksche Waard experience. Na het zojuist bezongen 6-gangen diner -met of zonder wijnarrangement, maak niet uit- zo, hup één deurtje verder het bed in? En nee, niet zomaar een bed, maar eentje handgemaakt in Parijs en opgedekt met Egypisch katoen en puur satijn. Yes please!

Esther en Edwin maken hun plannen waar en verzorgen een waar slaapparadijs in een glazen kubus, een soort kas-in-kas. Douchen doe je er buiten, maar geen zorgen, niemand die je er ziet. Vanaf volgend seizoen (2021)  zijn de overnachtingen pas te boeken, maar wij kunnen nu al niet wachten.

 

 

 

 

 

 

 

Ieder jaar geopend van 1 mei t/m 29 september. Op donderdag, vrijdag en zaterdag schuif je aan de lange tafels voor een culinair feestje, op zondag gaat het op z’n zondags: dat betekent een vroeg diner. Een kleine tip: bij mooi weer is het terras in de bloementuin open voor drankjes, hier zit je op z’n lekkerst. En nóg een kleine tip: reserveren is een must. Dat je het even weet…

Vers Hoeksche Waard