Nederland14 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Back to the restaurants (samen met TheFork)

Nederland, 14 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Back to the restaurants (samen met TheFork)

Wij van Barts Boekje (klinkt als Wij van WC-eend) adviseren met liefde en plezier om vooral weer lekker 'back to the restaurants' te gaan. Dat hebben we overigens niet helemaal zelf bedacht hoor: nee nee, onze MisPres zegt precies hetzelfde: in plaats van de niet te controleren en vaak losbandige huisfeestjes kunnen we véél beter met z'n allen in cafees en restaurants afspreken. Dat is 1) gezellig 2) te handhaven en 3) goed voor elk! Bam.

Afijn: Back to the Restaurants dus, daar houden we het op. Wie dat ook doen zijn onze vrinden van TheFork. Je weet wel, dat handige reserveringssysteem die ervoor zorgt dat je tijdens je avond uit gegarandeerd bent van een tafel. En laten die luitjes nu een topactie hebben...podiumbouwers

Back to the restaurants, door heel Nederland

Back to the restaurants, door heel Nederland

Een topactie waaraan heel veel restaurants deelnemen. Check de website van TheFork of download de app, er zijn namelijk honderden deelnemende restaurants te vinden. Wat te verwachten? Simpel: Reserveer via TheFork bij één van je favoriete deelnemende restaurants (dat zijn er stiekem best wel héél veel) en je krijgt 50% korting op het menu. What? Yes: de helft van het geld voor al je eten. Dus 50% korting op de hele rekening exclusief de drank. Dan houd je dus mooi wat meer budget over voor een lekkere fles vino of een glaasje port voor bij een kaasplankje na, just saying… Cheers!

 

 

Support de horeca!

Support de horeca!

Het dwingende advies van Rutte: hop de horeca in! Daar hebben wij als bourgondiërs natuurlijk helemaal geen moeite mee. Eet, drink, lach, praat, eet (meer), drink nóg meer, geniet en…. Zitten blijven. In onze geliefde restaurants kunnen ze ons goed in de gaten houden of die anderhalve meter wel gehandhaafd wordt. Doe je het niet voor jezelf en het bedingen van die verdomde pandemie, doe het dan om je favo horeca-zaken te supporten. Dat behoeft geen uitleg meer, toch?

Ja, misschien nog dit: de economische crisis treft veel meer dan alleen clubs, bars en restaurants: ook theaters, muzikanten en alle beroepsgroepen die hier afhankelijk van zijn (licht en geluid, podiumbouwers, cateraars… ect.) hebben het zwaar. Door leuke dingen als uit eten te gaan, krijgt de economie een (kleine) boost waardoor horeca-eigenaren ook hun rekeningen kunnen betalen en dát sijpelt als het goed is ook weer verder… Alweer: just saying.

Shortlist

Shortlist

We hebben voor je gemak uit die enorme lijst alvast een shortlist gemaakt. Van verschillende restaurants verspreid door heel Nederland die mee doen aan dit fijne initiatief van The Fork

Baylings- Leeuwarden. De Friesche provincie is altijd een goed idee. En als je dan toch die kant op gaat, eet dan bij Baylings. Een van de mooiste historische panden in Leeuwarden. Op zoek naar meer leuke tips tijdens een weekendje Leeuwarden? Kijk hier maar eens. 

DenC, Dik & Cunningham– Amsterdam. Vernoemd naar de eigenaren, is een knus huiskamerrestaurant waar je terecht kunt voor Franse classics. Verstopt in een zijstraat van de Utrechtsestraat vind je dit te schattige restaurant.

Ta Toru- Amsterdam is een verborgen parel midden in de Pijp in Amsterdam. Fan van de Molukse keuken? Nou, dan ben je hier op de juiste plek. Ta Toru is van drie broers die al een food-stand runnen in het Magnaplaza. Er is meer, rond zes uur ‘s avonds nemen de broers restaurant Mook over en is het een groot feestje met alleen maar Molukse gerechten.

Restaurant Johannes– In Amsterdam wordt maandelijks een wisselend chefs menu geserveerd. Maar liefst vier tot acht gangen. Kies je toch liever zelf? Kan ook hoor, met het à la carte-menu. Echt een klassieker aan de Herengracht.

Normandie Bar & Gourmet– Een paar uur in de trein en stapt de Limburgse bubbel in: Maastricht. Meer tips voor Maastricht vind je hier.

Oni Japanese Kitchen– Den Haag. De ene rol is de andere niet… Bij Oni Japanse Kitchen gebruiken ze verse ingrediënten. Sushi, sashimi en meer. Dit is volgens team Bart de beste sushi van Amsterdam.

The Commons–  In Zuid-Europa waar je voedsel ook altijd deelt, die way of life, hebben ze naar Groningen gehaald, heerlijk. Er gaat niet boven Groningen, kijk maar. 

BEET– Rotterdam. Van Beet hebben, binnen hengelen. Een visrestaurant met het lekkerste fruits de mer plateau en meer van dat soort zaligheden. Extra Beet nu door die geweldige samenwerking met TheFork. Nieuwsgierig? Snappen we lees hier meer over fishy restaurant Beet.

Michelin Specials

Michelin Specials

Vineum – Rotterdam. Als je de trap op komt, dan vallen meteen de flessen wijn op. En dat is dus iets waar het restaurant zich in onderscheidt: yes please, goede wijnen. Chef Mitchel Visser kookt met mooie producten zonder poespas – fijn. Hier meer tips voor een weekend in Rotterdam.

Ratatouille Food & Wine – Haarlem. Ja dat wil je, geloof ons maar. Een speciaal voor de campagne ontwikkeld Michelin menu en dat in samenwerking met TheFork. Restaurant Ratatouille vind je aan ’t Spaarne. Het menu: absoluut onmogelijk na te vertellen. Dat is zit hem voornamelijk in het feit dat ’t absoluut – gajebordmaaraflikken – exquise was. Off the top of our head: een mini taco, een soepje, vis, kazen (makkelijk te herkennen ook) en heel veel lekkere wijn. Volgens Haarlem-kenners is Ratatouille het restaurant van het moment. Het puurste, allerbeste eten. Kan eigenlijk niet ontkend worden. Plus: Ratatouille heeft een lekker ruim buitenterras aan het water (met zon!).

Wil je blijven slapen in Haarlem? Wel zo fijn voor de bob. Hier een lekker adresje.

 

 

Parkheuvel – Rotterdam. Top chef Erik van Loo is met Parkheuvel een klassieker die je zeker niet mag overslaan. De naam zegt het al, deze parel vind je in het Rotterdamse park. Van amuse tot dessert is het een groot feest.

Good to know: de restaurants in het hogere segment zoals Michelin, Bib Gourmand en Insider bieden een speciaal voor de campagne ontwikkeld menu aan.

Reserveren? Snappen we!
Dat doe je via onderstaande knop of de app van de club!

x