Spanje23 mei 2024, door Anouk Ardesch

Even wegdromen bij het splinternieuwe Villa Del Valle, vlak bij de Costa Blanca in Spanje

Spanje, 23 mei 2024, door Anouk Ardesch

Even wegdromen bij het splinternieuwe Villa Del Valle, vlak bij de Costa Blanca in Spanje

Altijd al het gevoel willen hebben van thuis komen wanneer je op vakantie gaat, maar dan net even iets beter? Het net geopende Villa del Valle is een nieuwe parel dicht in de buurt van de Costa Blanco in Spanje en daar ervaar je dus helemaal dat thuiskomen gevoel. Passie voor de Spaanse cultuur vind je hier terug, en je hoéft hier helemaal niets. Fijn, een beetje buiten genieten, een beetje herinneringen maken en onderdompelen in de Mediterrane sferen.

De eigenaren achter Villa Del Valle Jessica en Jesse hebben alles tot in details uitgewerkt. Ze willen een ontspannen en rustgevende omgeving creëren. A home away from home, dat gevoel willen ze opwekken, met de traditionele finca die (tijdelijk) jouw eigen vakantiewoning wordt, met familie of vrienden tot wel acht personen. En dat gevoel opwekken, dat lukt ze goed.

Villa del Valle

Niks moeten, alles mogen

Niks moeten, alles mogen

Op deze plek leef je echt buiten, maar dan wel zonder huisdieren, want die zijn hier niet welkom. Als je in de omgeving kijkt zie je overal: olijf-, citroen, nísperos- (een lokale vrucht), en avocado-bomen. Staat dus gewoon in je achtertuin én kun je mee koken. De gerechten hoef je niet meer te bedenken: er is een set vol met lokale mediterrane maaltijden samengesteld. De boodschappen dien je wel zelf te doen, ach, dan kun je weer even genieten van de prachtige omgeving. Na een uitgebreide ontbijt plof je neer bij het zwembad en relaxen it is.

 

De zomervakantie al helemaal volgepland? In de wintermaanden kun je hier ook heerlijk zitten onder de bloesems van verschillende bomen en bloemen. Misschien nog wel knapper dan in de zomer!

Omgeving

Omgeving

Voor de liefhebbers die wel graag de deur uit gaan, is er natuurlijk meer dan genoeg te doen. We hebben enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

  • Toll Blau en Toll del Baladra om te zwemmmen in het turquoise water
  • Toll de la Presa en Toll de la Figuera om uit te rusten
  • Naar het oude dorp Guadalest waar de tijd stil staat
  • Naar Altea, een dorp aan de kust met prachtige witte herenhuizen
  • Of bezoek verschillende stranden (in en rond Altea) zoals: Playa d’Altea, Playa de Cap Negret of Playa del Albir.

Maar zoals al eerder benoemd: je hoeft hier niets! Dus je kunt ook lekker bij je eigen huis blijven, genieten van de zon en de prachtige omgeving.

De villa

De villa

Okeh is goed, we gaan heen. Maar hoe ziet het eruit? Nou, de villa heeft dus drie slaapkamers met twee badkamers en een slaapbank in de woonkamer. Alles is knap en rustig ingericht, met rode tinten. Er is een (zoutwater)zwembad, een patio, een buitendouche en een jacuzzi. Allemaal met een indrukwekkend uitzicht op de vallei en de zee.

Tijdens het laag- en middenseizoen (oktober t/m mei) kun je Villa del Valle huren voor minimaal drie nachten en aankomen op welke dag je maar wil. Tijdens het hoogseizoen(juni t/m september) is het een minimum van zeven nachten, beginnend en eindigend op zaterdag. Zowel in de zomer als winter zijn er nog plekjes vrij. Boeken dus!

Villa del Valle

Fotografie: &Stories by Sarah