13 november 2020, door Michel + Renske

De leukste Instagram vintage shops voor je woonaccessoires

13 november 2020, door Michel + Renske

De leukste Instagram vintage shops voor je woonaccessoires

Mocht je de afgelopen tijd onder een steen geleefd hebben: instagram is serious business! En er zijn tal van (hele leuke!) instagramprofielen die serieuze business bedrijven. Was het eerst nog een enkeling die wat moois - om het interieur op te fleuren tin dit geval - te koop aanbod op de gram, inmiddels worden we er mee doodgegooid. klinkt negatief maar dat is zo zeker niet bedoeld: we vinden het wel lekker hoor, die 'schaf aan' knop.

Maar eerlijk? Het is wél echt een kunst om het neppe spul van de ware-woonparels te onderscheiden. And that's where we come in! Dat werk hebben wij lekker al voor je gedaan. Komen ze hoor! Volgen, goed opletten en op tijd je bieding/ DM'etje klaar hebben staan en hoppa, die te gekke IG vondst komt naar je toe deze winter.

 

Enne: we vallen echt niet alleen voor vintage woon-accessoires! ook vintage fashion, kijk maar. Oh, en ook voor sierraden.

Vindietsvintage

Vindietsvintage

Joanne heeft smaak. Joanne heeft stijl. Daar kunnen we met geen mogelijkheid omheen. Haar insta-shop is in no time een volghit. doe je dat nog niet, dan doe je het nu! Eigenaresse Joanne heeft namelijk de mooiste eyecatchers voor leuke prijzen. De schelpenlamp bijvoorbeeld: het lampje is de parel, hoe leuk. Los daarvan heeft ze de mooiste kaarsenhouders, lampjes, vazen en alles in de meest heerlijke kleuren van het moment; pastel, roze, lichtgeel – noem maar op. De collectie theekopjes is ook al te enig dus watch that page. P.s. nog leuker als je niet in shopmood bent maar wel in kijk-mood: de pagina loopt in kleur op elkaar door. Eerst thema geel dan naar groen etc – heerlijk kijken kijken niet kopen dus ook bij Joanne.

Vintage.pareltjes

Vintage.pareltjes

Nog zo’n topper van een vrouw die al dit moois bij elkaar verzameld. Deze is voor de wat neutralere zoeker/ interieur liefhebber, hier slaag je voor kleuren die wat meer blenden in elk interieur. Lees: meer nude, minder explosief qua kleur. Van schelp bakjes tot lampenkapjes, vintage kastjes tot mooiste serviesgoed. Place to be!

Vintitsch

Vintitsch

Iets wat simplistischer qua beeld maar dat mag de pret niet drukken (of juist niet) want zo gaat alle aandacht naar de items die verzameld worden! Vind hier alles wat je wil op rotan gebied, de mooiste vaasjes, heerlijke opruimers (rotan style) en mooie lectuurbakken. Knap in ieder interieur.

Sjans tweedekans

Sjans tweedekans

Boho style vintage stuff bij deze Sjans tweedekans. Lekkere natuurtinten en mooiste kopjes met beschilderingen. Het meeste is lekker basic dus maakt iedereen blij. Spikkel borden kunnen we ook altijd wel kwijt, dus kom maar door ermee.

Lizzy's Golden Finds

Lizzy's Golden Finds

Thuiswedstrijd voor de Amsterdammers, want ophalen kan gewoon in 020! Is dat even handig. Lize verzameld zowel kleur als neutralere items en post deze in een gezellig jasje. Van kitscherige lampjes tot vrolijk vaasje. En de prijs kan je niet tegenhouden want die zijn fijn, heel erg fijn.

Tout.Antiques

Tout.Antiques

Ee ‘eigentijdse’ antiekwinkel, zo noemt het nieuwe Tout Antiques zichzelf. Keuren we goed, want de splinternieuwe webshop vult een mooi gat op: eindelijk een goede, smaakvolle kruising tussen de stoffige antiekzaak van vroeger (waar je stiekem de allermooiste spullen vindt) en de snelle, hippe webshops anno 2020 (goed voor het comfort maar de liefde ontbreekt nogal eens). Enter Tout Antiques: vintage en antiek, in alle soorten en maken, in een snelle, frisse webshop met toffe gimmicks en gezellige quotes. Want dat laatste, een babbeltje maken, hoort natuurlijk óók bij het aloude struinen tussen het stof. Eigenaresse Jill vond dat het online ook best anders – gezelliger en met liefde kon. Dat, in combinatie met een neusje voor de tofste vondsten, van gouden ringen tot kunstige meubels, is Tout Antiques.

lees meer