18 december 2023, door Lynn van de Vorst

Overheerlijke Coquille met pasta, ‘nduja en venkel

18 december 2023, door Lynn van de Vorst

Overheerlijke Coquille met pasta, ‘nduja en venkel

Stel je voor: je organiseert een etentje voor je vrienden of familie, en dan moet je verzinnen wat je gaat maken om ze te imponeren.  Je wilt natuurlijk alles (0f zoveel mogelijk) uit de kast halen! Nou, met dit voorgerecht komt dat wel goed. Deze overheerlijke coquille met pasta, 'nduja en venkel is superlekker én ziet er chique uit (wat wil je nog meer?). Lees verder hoe @LynnvandeVorst het bereidt.

 

Meer Barts Kookboekje? Vind je hier!

Beeldcredits Chevalier Studio

Deze ingrediënten heb je nodig voor twee voorgerechten:

Deze ingrediënten heb je nodig voor twee voorgerechten:

– 50 g boter
– 1 tl nduja
– 1 venkel
– 100 ml witte wijn
– 50 ml sinaasappelsap
– 4 coquilles, kamertemperatuur en drooggedept
– 2 verse lasagnebladen, gehalveerd
– handvol bieslook, fijngesneden
– 1/2 citroen, rasp
– olijfolie, om in te bakken
– zout en peper, naar smaak

en dan...

en dan...

– Smelt de ‘nduja met boter in een steelpan. Schenk in een bakje en zet in de koelkast zodat de boter iets harder wordt maar niet helemaal stolt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
– Snijd de venkel in 4 parten en verwijder eventueel de buitenste schil. Snijd de topjes van de venkel af en verwijder ook de kleine takjes.
– Zet een koekenpan met olijfolie op hoog vuur en bak de venkel goudbruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager en blus de venkel af met witte wijn. Dek de pan af met een deksel en stoof de venkel 15 minuten.
– Haal de deksel van de pan. Voeg het sinaasappelsap toe, zet het vuur wat hoger en laat karamelliseren.
– Zet een koekenpan met olijfolie op hoog vuur en leg hier de coquilles in. Beweeg de coquilles niet zodat er een mooi korstje kan ontstaan. Draai de coquilles na 3 minuten om en zet het vuur laag of uit. Voeg de ‘ndujaboter toe en arroseer de coquille met boter. Maak af met zout en peper.
– Kook intussen de lasagnebladen en bestrijk die als ze gaar zijn met ‘ndujaboter en leg hierop de venkel en coquille. Maak af met bieslook en citroenrasp.
(De venkel en ‘ndujaboter kunnen goed van tevoren gemaakt worden. Het koken van de pasta en het bakken van de coquille moet à la minute gebeuren)