17 juni 2016, door Maartje

Vrijdag Vijf, Amsterdam (Centrum/West)

17 juni 2016, door Maartje

Vrijdag Vijf, Amsterdam (Centrum/West)

Zoals u inmiddels gewend bent... of niet. In dat geval: bij dezen: Vijf voor de vrijdag en het weekend dat daarop volgt, van die plekken waar het druk en gezellig is, heel erg goed, je hebt onze zegen, maar waar meestal wel nog een lekker plekje te reserveren valt, van zulke. Direct te reserveren, graag gedaan. In het Amsterdamse weer een keer dit keer.

Mata Hari
Een rondje toeristen in eigen stad, inclusief een rondje Wallen, pakt eigenlijk altijd beter uit dan je denkt. Want zó gezellig. Maar eten mag dan wel graag goed, en borrelen ook, vandaar dat we Mata Hari nog altijd op onze knietjes danken voor hun bestaan. Altijd druk, dat wel, maar van dat gezellig-druk. Op het menu pasta, vis van de dag en ribeye, van dat soort, en altijd lekker. Lees meer: Mata Hari

reserveer-online

Barts-Boekje-razmataz

Razmataz
Ennnn de prijs voor de beste/meeste food-feestjes van Amsterdam gaat naar Razmataz. Maar ook zonder een van de vele speciale avonden is Razmataz een feestje.

reserveer-online

Daalder
Dat de Bredaase heren en dame achter restaurant Breda en Guts & Glory de zaak niet meer bestieren, is jammer. Maar Daalder is ook sinds hun vertrek een regelrechte aanrader! It's all about the food, bij Daaler, en dat is van het klassiek goed, heel goed eten. In zo'n precies goed restaurant-setting. Categorie niks meer aan doen. Ja, wel even reserveren want ze zitten vaak vol:

reserveer-online

Bak Restaurant
Je vergeet Bak snel omdat ze iets verstopt zitten in het Veemgebouw, en dat is zonde want de zolderkamer die Bak heet in het coole industriele pand in West, is niet alleen een fantastische locatie (zorg dat je een plekje aan een van de kleine ramen scoort), het menu is al jaren verrassend en een cadeautje op je bord, ook voor onze vega-vrienden. Lees meer: Bak Restaurant

reserveer-online

Barts-Boekje-de luwte amsterdam

De Luwte
Nog zo één die er al tijden zit, in de Amsterdamse Jordaan aan de knappe Leliegracht, waar je steeds langs fiets en waarvan je, als puntje bij paaltje komt, hem toch weer vergeten was. Niet doen! Restaurant de Luwte is namelijk een pareltje. Heerlijk eten, heerlijk zitten, fijn bediening, top avond.

reserveer-online