5 oktober 2019, door Maartje

WEEKENDTIP! De duurzame woonbeurs in de Kromhouthal in Amsterdam Noord

5 oktober 2019, door Maartje

WEEKENDTIP! De duurzame woonbeurs in de Kromhouthal in Amsterdam Noord

Hela oktober, hela woonmaand! Want dat is dus zo he: vroeger was mei-maand al filmmaand en oktober is al zolang als wij het ons kunnen heugen woonmaand, We kunnen niet wachten tot de Dutch Design Week in Eindhoven, ook deze maand, en struinden alvast de VT wonen & Designbeurs af, waar je oa kon smikkelen van het mooie VT Wonen huis (verslagje deze beurs volgt nog). Afijn, een steengoede inspiratiemaand. En er is meer, een iets onbekendere (nieuwe) speler: De Duurzame Woonbeurs. Wat een fantastisch initiatief!! Je vindt er alles wat met wonen te maken heeft en (jewel): voor elke portemonnee. Het uitgangspunt is dit jaar 'circulair, duurzaam, ecologisch' en. initiator ontwerper Machteld Rijnten wil mensen vooral stimuleren om bewustere keuzes te maken voor de inrichting van hun huis. Wat dus kan. En hoe. Onze favoriete merken op een rij:

Duurzame Woonbeurs Amsterdam 2019

Duurzame Woonbeurs Amsterdam 2019

FOUR LEAVES
Het mooi merk met een goed verhaal. Sschreven we al over: Four Leaves In een notendop? Naast dat al het beddengoed beeldig is? Four Leaves handelt naar het ‘One for One concept’. We love! Koop een set duurzaam beddengoed (of handdoeken) van het merk en een kind in een weeshuis in Sri Lanka krijgt een speciaal voor hen ontwikkeld slaapzakje of handdoek. De gedachte dat kindjes aan de andere kant van de wereld meegenieten als wij lekker slapen en badderen, slaapt en baddert nóg lekkerder.

FAQWERK
Hoe leuk is Faqwerk! Een pakket waarmee je 60 varianten aan kast kunt maken. En je hebt alleen maar een bout nodig, that is it. Wij zijn Fan!

PALAIS
Schreven we ook al over: de kussen van Palais zijn beeldschoon en zeker favoriet op de Duurzame Woonbeurs. Lees meer.

MODUPLUS
En ook van de  duurzame bank van moduplus zijn we fan. Graat fan Je kunt de bank in allerlei opstellingen maken (de poten zijn gemakkelijk te demonteren), hij is superlicht en je kunt uit een keur aan prints en (duurzame) stoffen kiezen. De bekleding is een hoes waardoor je deze gemakkelijk kunt wassen (of na een tijdje wisselen voor een nieuwe print of kleur).

CARTONI
Nog zo’n mooi merk met een sScandinavische look en feel. De planken in de kasten worden gemaakt van gerecycled hout. Cartoni laat zien  dat je met minder materiaal een heel stijlvol interieur kan  maken.

RAW PAINTS
Oh wat een mooie kleuren! Een slim verf concept waarbij je het water pas toevoegt als je de verf ook echt gaat gebruiken!

AUPING restyle je Auronde
De Auping Aurore is het meest gekochte bed in Nederland. Daarom komt Auping met een mooi initiatief: “We streven ernaar om het zomaar afdanken van nog goed bruikbare materialen zoveel mogelijk te voorkomen. ‘Restyle je Auronde’ past daarom perfect binnen onze circulaire visie. Dus in plaats van jouw ‘oude, vertrouwde’ Auronde af te danken kun je deze nu een tweede leven geven”. Daarnaast komt Auping met het eerste eerste circulaire matras ter wereld. Want: wist je dat er in Nederland jaarlijks 1,5 miljoen matrassen op de afvalberg belanden? Dat is duizend keer zo hoog als de Eiffeltoren. Daarom maakte Auping samen met DSM- Niaga een circulair matras. Dat is een matras met goede, gezonde materialen die na gebruik voor altijd opnieuw kunnen worden gebruikt voor een nieuw matras.

REPAIR CAFE
Eigenlijk is het natuurlijk gek dat we zoveel spullen weggooien. De mannen van het repair cafe kunnen werkelijk alle apparaten maken. Op de beurs kan je ze vragen stellen en kunnen ze je verhalen vertellen.

De Duurzame Woonbeurs is leuk voor het hele gezin. Van je kop koffie in de ochtend (met heerlijke brownie, tried and tested) tot gezellig borrelen. Voor de kids zijn er allerlei activiteiten zoals houtzagen bij Amsterdam Hout. Aanrader!

ZATERDAG 5 OKTOBER VAN 10:00 – 17:30
ZONDAG 6 OKTOBER 10:00 – 17:30

Kromhouthal Amsterdam Noord