1 juli 2020, door Nina van Hilst

Staycation in Amsterdam: waar kun je slapen, eten en hebben ze nog plek

1 juli 2020, door Nina van Hilst

Staycation in Amsterdam: waar kun je slapen, eten en hebben ze nog plek

Voor de meesten van ons gaat de zomer van 2020 er anders uit zien dan andere jaren. Niet hop in het vliegtuig naar ver weg. Maar ontdekken wat ons eigen land allemaal te bieden heeft. En dat is veel, zo lees je hier, hier en hier. Wie voor een staycation in Amsterdam wil gaan, zijn er volop creatieve ideeën van de hotels die een inhaalslag te maken hebben. Waar gaan we slapen, waar gaan we eten en vooral waar hebben ze nog plek? Met deze combi's wordt je vakantie dit jaar toch nog bijzonder.

citizenM x bootje varen of 3 keer uit eten

citizenM x bootje varen of 3 keer uit eten

De hotelgroep citizenM heeft deze zomer speciale staycation pakketten samengesteld met Amsterdamse ondernemers. Slapen voor twee inclusief iets gezelligs. Verder is er natuurlijk genoeg tijd om je eigen ding te doen. Zo heeft citizenM een collab met Pure Boats. Een Barts Bekende. Helemaal c-proof krijg je een privé rondvaart van twee uur door de knapste grachten van ons land. Flesje bubbels erbij. En na afloop slenter je nog wat langs de Amstel en ploft zo je bed in bij citizenM. Als dat niet romantisch klinkt… Dit zelfde kunstje doen ze met het nieuwe culinaire no pizzeria pizza restaurant No Rules (onder leiding van Michelinster chef Jacob Jan Boerma). Dito bij Vonderpark3, het restaurant in het prachtige voormalige Vondelparkpaviljoen. En bij Strand Zuid, waar je naast een driegangen zomermenu ook twee zonnebedden cadeau krijgt. Zomer city chillings, here you come.

Oh en mocht je nu nog denken, is in een hotel slapen wel veilig met corona? Uiteraard worden alle kamers extra grondig schoongemaakt. En heeft citizenM vaart gemaakt met een app waar je zelf, geheel contactloos mee kunt inchecken. Met de app open je de kamer, regel je alle snufjes in je hotelkamer en bestel je eten, drinken en extra’s als handdoeken. Fijn toch?

citizenM Rotterdam x een sterrendiner

citizenM Rotterdam x een sterrendiner

Zeg je nu leuk al die ideeën in Amsterdam maar ik wil naar Rotterdam. We got you covered. Eerder maakten we al een lijstje 15 x de leukste plekken voor een zomerse staycation in deze parels aan de Maas. En nu willen we daar ook citizenM nog aan toevoegen. Zij hebben samen met sterrestaurant Fitzgerald een pakket waar je kunt genieten van een vijfgangenmenu mét wijnarrangement (je hoeft immers niet meer te rijden) en een overnachting in citizenM Rotterdam.

The Times Hotel Amsterdam

The Times Hotel Amsterdam

Nothing beats een beeldschoon terugtrekplekje middenin Amsterdam. De bruisende hoofdstad aan de ene kant van de drempel, rust aan de andere kant. Amsterdam is overigens nu leuker en mooier dan ooit: zomer in de stad, slechts een enkele toerist en mensen die er weer zin in hebben. Afijn, aan de alom geliefde Herengracht is Hotel The Times sinds jaar en dag een fijne stek en het werd nu nóg beter: de kamers kregen een te gekke upgrade waarmee het een nog betere (en nog betaalbaar ook) uitvalsbasis is geworden.

The Times Hotel is een fully family owned boutique hotel, en dat voel je aan alles. Liefde, dat zit er in de tent. Met een voorliefde voor Italië waar family first in de grondwet lijkt opgenomen. Uiteraard is er een grote voorliefde voor Italiaanse vino, Italiano per amore. De taal van de liefde wordt er gesproken in de vorm van vloeiende wijnen, het is terug te vinden in het interieur door de vintage Stilnovo lampjes en ook het uit Carrara afkomstige terrazzo in de keuken doet denken aan Italiaanse vertrekken. Lees hier ons hele artikel over The Times Hotel Amsterdam.

Goed nieuws: logeren bij The Times Hotel kan al vanaf 75 euro (!) per kamer per nacht. Je hebt het niet van ons…

Hotel Westervilla

Hotel Westervilla

Soms komen er van die parels voorbij, daar worden we meteen dolblij en súper enthousiast van. Dat zit ‘m vaak in een locatie, een grove schets én de tone of voice van een plek. Want het enthousiasme, daar ontbreekt het niet aan als we het over Hotel Westervilla hebben.

Waar te beginnen? Laten we de locatie doen. Dat is en namelijk zo een waarvan je niet (of niet echt) wist dat-ie er was, en toch… Als je even terugdenkt, dan heb je je nek vast een keer verdraaid toen je langs begraafplaats Vredenhof fietste, op weg naar Buurtboerderij Ons Genoegen bijvoorbeeld. De statige, majestueuze witte villa, verstopt aan de rand van het Westerpark, is namelijk al jaren onze droom-woning. Midden in het groen, rust en ruimte en natuur om je heen, en binnen 2 minuten sta je in het Westerpark, in minder dan 10 minuten fietsen in hartje Jordaan. Hartstikke onbereikbaar, weten wij ook wel. Maar met dank aan de komst van restaurant en boutiquehotel WesterVilla lijkt onze droom toch een beetje waar te worden, al is het maar voor een (paar) nachtje(s). Lees meer

INK hotel Amsterdam

INK hotel Amsterdam

We hebben een goudpotje gevonden. Niet aan het eind van de regenboog, maar in the midst of Amsterdam, aan de Nieuwezijdse Voorburgwal. Een modern boetiekhotel dat vanaf het moment dat de deuren opensloegen indruk maakt met haar looks en – het is tenslotte the inside that counts – karakter. INK Hotel is de naam. ‘INK’ inderdaad: die naam dankt de plek aan het gegeven dat het ooit de thuishaven was van de Nederlandse krant De Tijd. Als je je ogen sluit, ruik je de inkt nog en hoor je de persen draaien, zoveel historie ademt het hotel. Tel daar de stijlvolle details, ongekende service en ideale ligging bij op en je snapt waarom INK Hotel Amsterdam het stempel ‘nieuwe klassieker’ verdient.

De smaakvolle kamers zijn van het kaliber “regel maar meteen een late check-out’’: knappe jongen die het giga-bed vroeg weet te verlaten (zo een met van die überfrisse lakens waar hotels patent op hebben). En in sommige kamers staat zelfs een plaatje van een ligbad. De gouden details zorgen voor een warm contrast met het blauw en het marmer. #Nooitmeernaarhuis, wat voor even een optie is als je een staycation arrangement bij het hotel boekt.

The Weavery

The Weavery

Hadden we een staart, dan ging die een beetje kwispelen als we op een adresje stuiten waar alles wat Barts Boekje Barts Boekje maakt in kannen en kruiken is: wat multi-culti, wat reizen, wat moois voor thuis én een inspirerend eet- of logeeradres. Copy paste en kwispel kwispel naar Amsterdamse bed and breakfast + vloerkledenwinkel The Weavery waar, op het eten na, alle boxen aangevinkt worden.

lees meer

Stout & Co Amsterdam

Stout & Co Amsterdam

Toegegeven: we waren hem heel, heel even uit het oog verloren maar dat is simpelweg our loss, niets meer en niets minder. Want de Bed & Breakfast in Amsterdam op loopafstand van Centraal Station is en blijft een bijzonder, en een van onze favoriete Amsterdamse parels. Niet in de minste plaats vanwege Stefan & Steven, de eigenaren van Stout & Co. Klinkt als een olijk duo (en dat is het misschien ook wel?), zijn mannen met smaak. Waarvan acte: de twee hebben hun eigen ontwerpstudio’s voor  interieurarchitectuur en landschapsarchitectuur op de begane grond van het gebouw waarin ook Stout & Co huist (hallo inspiratie voor thuis!) en de B&B is omgeven door groen en design. En dat dus, we herhalen, op loopafstand van Amsterdam CS.

Hoe dat kan? De Hoogte Kadijk is het antwoord, op de plek waar vroeger een brouwerij stond, aan het water, schuin tegenover de apen en de olifanten van Artis. De perfecte plek voor iedereen die wél wil stedentrippen maar ook behoefte heeft aan rust en ruimte.

De zelf ontworpen – told you so: mannen met smaak – Bed & Breakfast bevindt zich op de eerste verdieping van het pand. De luxe suites zijn ruim (35 M2), hebben heerlijke bedden en – alleluja – Aesop producten. En allemaal hebben ze een eigen ingang gelegen aan het dakterras; een heuse Urban jungle. Dat is pas vrijheid in de stad. Daarover gesproken: elke suite heeft zijn eigen kitchenette zodat je zelf een ontbijtje kunt maken (voor op dat dakterras?), maar je door de mannen laten verwennen met een uitgebreid ontbijt vol lokale producten, vers gebakken brood en een heerlijke cappuccino of latte, dan kan dat ook! Kortom: het gevoel van een luxe hotelsuite met het kleinschalige en de persoonlijkheid van een Bed & Breakfast. Win-win.

Liever wat  meer op afstand? Naast alle RIVM maatregelen is er ook de mogelijkheid voor een contact-vrij verblijf. En ook dan proberen de mannen je verblijf zo gastvrij mogelijk te laten verlopen met veel insiders aanbevelingen om de stad zo goed mogelijk te ontdekken.

LLoyd Hotel

LLoyd Hotel

Good old Lloyd Hotel in Amsterdam is een icoon aan het IJ. Een gebouw dat zoveel historie en klasse uitstraalt en tegelijkertijd een thuis is voor hipsters, buurtgenoten en zakenlui. Lloyd Hotel heeft dat ongecompliceerde laisser-faire en is hip zonder te graag te willen. Onmogelijk om niet leuk te vinden.

Lees meer