27 juli 2020, door Maartje

Wijnwoensdag

27 juli 2020, door Maartje

Wijnwoensdag

De Wijnwoensdag: hét advies van de week over lekkere wijn. Samen met wijnhandel Chabrol geven we vanaf nu alle ins en outs over de Wijn van de Week met daarbij wát te eten maar vooral: wáár te eten. De eerste Wijn Woensdag editie: Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont (mond vol, figuurlijk en hopelijk ook letterlijk) bij Auberge Jean & Marie. 

Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont

Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont

Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont, een witte Rhône wijn om warm en blij van te worden. Waar in een witte Rhône wijn de hoofdrol is weggelegd voor de Viognier druif, heeft deze wijn waanzinnig mooie medespelers gevonden in een ensemble van Roussanne, Marsanne, Grenache Blanc en Clairette. Waarom zoveel druiven in één fles? Om te verrassen. Het tropische fruit en de zwoelte van de viognier staan zo in een prachtige balans met juist wat frissere druiven, waardoor de spanning je tot de laatste druppel in het glas geboeid houdt. De wijn kost in de winkel € 12,08 per fles.

Auberge Jean & Marie

Auberge Jean & Marie

Van te genieten bij Auberge Jean et Marie, het gezellige restaurant in de Pijp. En niet geheel onbelangrijk: met wijnbar. Zoals de naam al weggeeft, doen ze dat op z’n Frans, en zoals in een herberg. Proef daar La Truffière in combinatie met de in de boter gebakken kikkerbilletjes met knoflooksaus en je wil niet meer naar huis. En dat komt goed uit, want zoals het een goede auberge betaamd mag je de hele dag blijven plakken. Auberge Jean & Marie

Thuis

Thuis

Heerlijk met een mooie, sappige kip van de rotisserie van de poelier. Zoals bijvoorbeeld te halen bij Slagerij de Schuyt, niet goedkoop, wel heel (heel!) erg lekker. 

Wijnhuis Chabrol

Wijnhuis Chabrol

Waarom Wijnhuis Chabrol? Omdat Chabrol volledig is toegewijd aan het vinden van de mooiste wijnen die staan voor kwaliteit en originaliteit. Chabrol werkt het liefst met kleinere domaines, bodega’s en wijnmakers die wijn maken met passie, gedrevenheid, kennis en precisie. Een groot deel wordt door henzelf geïmporteerd en daarom gaan onze vrienden van Chabrol vaak langs bij de makers. De persoonlijke band met de makers en de wijnen zorgen ervoor dat de wijn met evenveel liefde verkocht als gemaakt wordt. Of een wijn vijf of vijfhonderd euro kost, elke fles is met dezelfde visie geselecteerd. Bij Chabrol weten ze waar ze het over hebben, is het altijd gezellig, staan alle witte wijnen gekoeld dus hoeveel meer redenen moet je hebben om langs te gaan? Chabrol huist op de volgende drie straten: Haarlemmerstraat 7, Overtoom 444, Stadionweg 147 en is elke dag geopend tot 20:00 uurWijnhuis Chabrol