16 april 2021, door Anna Sophie Wellink

Taste Club: een op smaak afgestemd wijnabonnement

16 april 2021, door Anna Sophie Wellink

Taste Club: een op smaak afgestemd wijnabonnement

Oh, how we love een goed glas wijn, maar eerlijk is eerlijk: heel veel verstand hebben we er eigenlijk niet van. Soms staan we voor ons gevoel uren te dwalen op zoek naar het lekkerste van het lekkerste, iets anders dan we kennen. Maar ja, dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, waardoor we ons toch maar aan ons vaste plan houden. De oplossing? Een heus wijnabonnement! Wat? Jazeker, een wijnabonnement.

Nee, niet zómaar één natuurlijk. Nee, we gaan voor die van de Taste Club, een goed idee van de mensen achter altijd-spot-on-wijnwinkel Grapedistrict.

 

Hoe werkt dat dan, die Taste Club?

Hoe werkt dat dan, die Taste Club?

Supergemakkelijk is het: via de website van Taste Club ga je aan de slag met een smaaktest. Geen paniek: dat kost nog geen minuut tijd. Er komen verschillende smaken, ingrediënten en producten langs en dan is het een kwestie van duimpje omhoog of duimpje omlaag. Dan kun je denken: ja maar, wat maakt het nou uit of ik een oester lekker vind en cranberrysap niet? Nou, de uitkomsten van het smaakprofiel dat Bart hier invulde, klopte als een bus (en ja, daar waren wij dus ook oprecht verbaasd over, tikkie arrogant als we nu eenmaal toch zijn) en dat is knap, dat mag gezegd worden. Nadat je smaakprofiel is samengesteld, krijg je verschillende opties. Je kunt eenmalig een doos kiezen met speciaal voor jou geselecteerde wijnen. Maar waarom eenmalig als je er ook een abonnement van kunt maken? Juist.

Hoe fijn, elke maand wijn in huis die speciaal op jouw smaak is geselecteerd. Ook kun je de keuze maken uit een box met drie of zes wijnen inclusief een beschrijving over de vino. Maak je een account aan, dan kun je ook zien welke wijnen er in jouw box zaten en kun je de favoriet easy peasy nabestellen. Liever wat wijzigen in je selectie of de boel even op pauze? Valt af te raden, want trust us als we zeggen dat je die maandelijkse vaste voorraad in huis gaat missen. Wil je toch wat wijzigen, bij Taste Club kan het allemaal.

Elke wijn heeft zijn eigen kaart met het verhaal over de wijnboer, de smaakomschrijving en wijnspijstips.

kleinschalige wijnboeren

kleinschalige wijnboeren

Bij Taste Club werken ze alleen met kleinschalige wijnboeren die bekend staan om hun kwaliteit. Leuk detail: alle wijnen worden exclusief in Nederland door Taste Club geïmporteerd, direct van de boer, niks geen tussenhandel. Hulde. Door zo’n wijnbox leer je meer over wijn (wat in ons geval mooi is meegenomen). Jezelf blijven ontwikkelen, op welk gebied dan ook, is key toch? Vinden wij wel, ha!

Bij Taste Club zoeken ze continu naar de lekkerste parels met een unieke twist en dat maakt dit wijnabonnement ook zo tof. Want wat is er nou leuker dan wijnen proeven die je anders misschien nooit had gekozen? Worden we lekker gedwongen om uit onze comfortzone te komen. Is ook wel eens goed op zijn tijd. Dus bij deze zeggen we, proost! 

En in de box met zes wijnen zit er bij twee van de zes flessen altijd een bijpassend recept.

Unboxing

Unboxing

En dan wordt je wijndoos thuisbezorgd, het grootste feest natuurlijk. Want, zoals al eerder aangegeven, waren (zijn!) we oprecht positief verrast. De wijnen zijn spot on op smaak geselecteerd. Zelf vonden we het vooral verrassend leuk dat er ook een Chianti bij zat, niet per se een wijn die vaak aangedragen wordt, maar wél een van onze jarenlange favorieten. En deze viel allerminst tegen; we hebben meteen een doosje bijbesteld ;-). Ook de frisse grüner veltliner is a keeper.

Quanta costa? Dat valt mee. Voor een box met zes wijnen betaal je 49,95 en voor een box met drie flessen betaal je 32,95. Voor dat geld zit je altijd goed met de wijnvoorraad en dan ook nog speciaal op jouw smaak geselecteerd, hulde voor dat!

Oh, en als kers op de taart kun je 20% korting krijgen op je eerste box. De code? BARTSBOEKJE20. Graag gedaan.

www.tasteclub.nl