In de zomer of het voorjaar naar Dubai? Dit moet je niet overslaan

In de zomer of het voorjaar naar Dubai? Dit moet je niet overslaan

Ja haa, we weten het....HOT...maar het kan nog net hoor! Een tripje in het voorjaar of de zomer naar de Emiraten, oftewel Dubai. Nog net voordat de temperaturen hier echt serieus hoogzomers worden. Al zit daar ook wel een voordeel aan hoor: de vluchten zijn minder vol en de hotels zijn aantrekkelijker in prijs. So Habibi, come to Dubaien dit is wat je niet moet overslaan in het voorjaar of de zomer.

 

Alserkal Avenue en 25hours hotel Dubai One Central

Alserkal Avenue en 25hours hotel Dubai One Central

Een resort of hotelletje met pool is ideaal en hoognodig voor de verkoeling in deze periode van het jaar natuurlijk, snappen we! Check eens 25hours hotel Dubai One Central. Dit concept ken je misschien al uit bijvoorbeeld Berlijn. Ze zitten trouwens in 14 steden hoor en ze stralen allemaal iets romantisch uit met het motto “If you know one, you know none”.

Maar sinds kort ook in Dubai te vinden. If your lucky, krijg je bij de boeking van het verblijf ook een fijne MINI te leen om Dubai mee te gaan verkennen. Daar hebben we ook genoeg tips voor.

 

Alserkal Avenue

Alserkal Avenue

Tijdens die ‘Let’s explore Dubai’ rit, moet je dan zeker ook even naar Alserkal Avenue (categorie je verwacht dit niet in Dubai). Dit creatieve broeinest is opgericht in 2008 en gevestigd in een industriegebied gelegen tussen Downtown Dubai en de Dubai Marina en tegenover de Courtyard. Daar vind je een koffietentje, Een interior design shop met Marrakech vibes, een cafe/bistro (Cassette) met Franse twist, een klein theater waar je acting workshops kunt volgen en er zitten ook nog eens verschillende art galleries, allemaal de moeite waard.

Alserkal Avenue dus, een artistieke plek voor kunst en cultuur in de wijk Al Quoz.Alles wat je hierboven kan doen zit in voormalige pakhuizen/warehouses Art Galleries. Was dit alles? Nope, ook nog een filmhuis, yoga studios, vintage pop-up stores, een Tea & Bread bar en dat allemaal aangevuld met coole foodtrucks.

Owja, en in het weekend dan vind je er toffe markten.

Wild & the Moon Dubai en Monkey bar

Wild & the Moon Dubai en Monkey bar

En dan nog twee tipjes die zeker worth the visit zijn. Allereerst een stop by at healthy cafe Wild & the Moon Dubai.  Hier plof je neer voor een 100% plant based, gluten-free en organic lunch. Genoten, maar weer terug in Nederland? Er is ook een vestiging van het vegetarisch-veganistisch health cafe Wild & the Moon op de Van Woustraat, Amsterdam. Hoe fijn!

Sluit je dag af met een plons in de rooftop pool van het hotel en een drankje in de Monkey bar van het 25 Hours hotel Dubai. En geniet ondertussen van het uitzicht op het bizarre Museum of the Future, een wederom architectonisch hoogstandje à la Dubai.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar Dubai is echt echt leuker dan je dacht. En Alserkal Avenue is absoluut een coole plek in hot Dubai!