15 juli 2019, door Isabeau Reynvoet

3 x de leukste restaurants van Gent (graag gedaan)

15 juli 2019, door Isabeau Reynvoet

3 x de leukste restaurants van Gent (graag gedaan)

(Zoals ze in Gent zeggen? Hoe weten wij dat dan? Simpel: omdat we een buddy in het Gentse hebben: Isabeau Reynvoet a.k.a. Barts Belgie! Volgen doe je haar hier: Isabeau Reynvoet

restaurant Røk Gent

restaurant Røk Gent

Geopend in mei 2018 en sindsdien favoriet bij de liefhebbers van de betere BBQ: Røk. Het Texaanse BBQ restaurant ligt in Hal 16, the place to be voor foodies in de vroegere transformatorhal aan Dok Noord. Het begrip barbecue is er zelfs een understatement want het vlees krijgt tot vijftien uur de tijd om te garen in de smoker. Geen carnivoor? Dan zijn er nog de heerlijke visbereidingen in samenwerking met North Sea Chefs en een reeks creatieve groentengerechten. Je moet er iets voor omfietsen, maar hey, een mens moet zijn brisket & ribs verdienen! In dezelfde hal vind je bovendien TØAST, de Toscaanse keuken van Officina Raffaelli en de artisanale patisserie van Bostoen. Ook stadsbrouwerij DOK en biobakker Bruud kregen er een plaatsje. Een must!

restaurant Otium Gent

restaurant Otium Gent

De beste Italiaan van Gent? Dat zou zomaar eens Otium kunnen zijn. Dit pareltje zit op de Ajuinlei (what’s in a name!) en is een traditionele Italiaanse taberna. Op de kaart geen pizza of ossobucco te bespeuren. Wel heerlijke antipasti, verse pasta’s en lekker stuk vlees of vis. Staat de pasta carbonara op de kaart? Dan moet je die gewoon bestellen (geloof ons!). Specialiteit van het huis zijn de piadina, Italiaans flatbread met toppings als gegrilde courgette en mortadella. Het gezellige interieur en de open keuken zorgen voor een ongedwongen sfeertje, al kan de uitgebreide wijnkaart daar ook iets mee te maken hebben. Buon appetito!

Restaurant Aroy Aroy Gent

Restaurant Aroy Aroy Gent

Wat begon in 2016 als een pop-up is intussen een gevestigde waarde in de Gentse binnenstad. Bij Aroy Aroy – “lekker, lekker” in het Thais – serveren broers Jason en Michael Blanckaert Thaise gerechten met bijpassende Belgische bieren. Op dezelfde locatie runde chef Jason trouwens lange tijd restaurant J.E.F., waar je kon genieten van een no-nonsense keuken in een dito kader. Nu kan je in de Langesteenstraat terecht voor de lekkerste curry en pad thai in combinatie met een Geuze, La Chouffe of natuurwijn. Onder het motto “two brothers, cooking up trouble (and Thai food), schreven de broers ook al een kookboek. Lekker lekker, als je ’t ons vraagt!