Nederland, Leiden8 december 2018, door Maartje

3 x Leidse FOMO-zaken – bars en restaurants die december nóg leuker maken

Nederland, Leiden, 8 december 2018, door Maartje

3 x Leidse FOMO-zaken – bars en restaurants die december nóg leuker maken

3 van Leidse FOMO zaken waar je NU wil wezen, voordat het te laat is en de boel weer opgedoekt wordt. Tenminste, in 2 van de 3 gevallen, de derde is sowieso een blijvertje. Al hoorden we ook al gefluister dat die ene pop-up zo pop-upperig niet zal zijn maar eveneens there to stay...)

Bårr Tipibar @ Stadhuisplein Leiden

Bårr Tipibar @ Stadhuisplein Leiden

Leiden en omgeving doet het goed in de categorie ‘pop-up’, of tijdelijk, of ‘voor de gelegenheid’ – hoe je het noemen wil. Want het is namelijk ook de thuishaven van onze favoriete gelegenheidsrestaurant Wet van Weber (houdt de website van de familie in de smiezen voor de volgende!). En er is nieuws vanuit het Leidse, in het Leidse: Bårr.  Bårr Tipibar. Een winterse pop-up geïnspireerd op het Sami volk uit Lapland. En die leven in? Juist. In een tentenkamp. And so does Bårr. De luitjes van de heerlijke winterse gelegenheid trekt rond met zijn tipi’s en doet verschillende Nederlandse steden aan (yay!). Scandinavisch geïnspireerde elementen – precies wat we willen tijdens de donkere dagen voor Kerst. In Leiden krijgt het Stadshuisplein een grondige metamorfose: er worden drie reusachtige tipi’s opgebouwd waarvan er twee gebruikt worden als restaurant. Daar staat een stoer menu op het programma. Geen gedoe, gewoon goed en stevig eten. Spek op de benen want het is kkkkoud, dat idee. Reserveren is niet verplicht maar wordt wel aangeraden! (www.tipibar.nl)
De derde tipi is eigenlijk de leukste: dat is de borreltent en die kun je ook afhuren. O, en op wisselende tijden (overdag) organiseert de groep hier kindermiddagen.

Paci Ciao Leiden (here to stay?)

Paci Ciao Leiden (here to stay?)

En natuuuuurlijk Paco Ciao, de winterpop-up van de mensen achter Tulum Tulum en Hippie Fish. 4 maanden lang op 2 x struikelen vanaf het centraal station in Leiden. Stiekem de allerleukste pop-up van het land. Maar echt. Proef al een paar keer op de som en iedere keer is het leuk, gezellig, druk én lekker. Gaan dus, voor het te laat is.

Althans… We hoorden stiekem al fluisteren dat het (fantastische!) pand waar de zaak in huist in het bezit is van de groep. Knappe jongen die ze daar ooit nog weg krijgt natuurlijk. Dus misschien blijft Paco Ciao wel? We helpen het hopen!

Lees alles: Paco Ciao

Tabú Leiden

Tabú Leiden

Een uitgebreide recensie van het nieuwe Mexicaanse Tabú volgt nog maar hij móest hier even bij. Want wie op zoek is naar de zomer in Leiden, schuift hier een avond aan. Heerlijke taco’s, de beste zonnige cocktails en het allerlekkerste vlees. Stay tuned voor meer Tabú (maar reserveer wel alvast een tafeltje want de zaak zit de komende weekenden steevast volgeboekt, en dat is natuurlijk niet voor niets).

Ps.Combineren met een van de twee pop-ups is ook een goed idee. Of allemaal op 1 dag, kan ook helemaal prima. Just saying.