4 december 2019, door Maartje

5 heerlijke (nieuwe) ski-resort: stijlvol de berg af (en je bed in)

4 december 2019, door Maartje

5 heerlijke (nieuwe) ski-resort: stijlvol de berg af (en je bed in)

Mon dieu, hebben we net een heerlijke zomer achter de rug en dromen we over zon in de winter-bestemmingen, zouden we bijna, bijijnnaaa, de leukste vakantie van het jaar vergeten: wintersport! Oke, daarover zijn de meningen verdeeld maar wie eenmaal hooked is geraakt aan wintersport, is zelfs bereid om zijn zomervakantie er voor in de hoek te zetten. Een groot huis huren met vrienden in de Alpen, een chic hotel in het Oostenrijkse Lech of origineel (low cost) skieen voor beginners: wij vinden het te gek en kunnen niet kiezen. Eén ding is zeker: we gaan in stijl die berg (of dat heuveltje) af: voila, het topje van de ijsberg wat betreft de ski-oorden to watch, inclusief de warmhoudzaken van ons favoriete warmhoudlabel BARTS. Muts op, sjaal om pet over je over en op naar die ijstop.

EXPERIMENTAL CHALET, Verbier

EXPERIMENTAL CHALET, Verbier

De Alpen van vroeger zijn niet meer. Niet echt tenminste, zeker niet wanneer je in altijd-goed-Verbier in Zwitserland incheckt bij het Experimental Chalet. Experimental? Jawel. Dat is er weer eentje van de Franse Experimental Club met o.a. beeldige horeca op Mallorca en Ibiza en van o.a. het Henriette Hotel in Londen en hotels als Grand Pigalle (fav) en Grands Boulevard, beide in Parijs. En nu dus ook in Experimental in de sneeuw. Canal St. Martin cool meets classy Alpen zeg maar. And we love love love it.

(die gezellige oranje muts op de foto hier naast? Dat is deze van BARTS)

Experimental Chalet is de naam. Er is geen lobby: de begane grond is bijna volledig gewijd aan ruimtes om te eten en te drinken. Tafels en stoelen zover het oog reikt, bekleed met fluweelachtige stoffen in perzik, pistache en olijf. Het is een semi-klassiek hotel in alpine chalet-stijl met puntdak en houten balkons maar volkomen anders dan wat dan ook in het ski-dorp. Het zal geen  verrassing zijn dat de cliëntèle jong, hip, meertalig, goed gekleed en knap is.

Verbier is sowieso een van de leukste ski-oorden van het moment: oude chic meets hip & happening (vergelijkbaar met Bart en met BARTS eigenlijk: cool doch degelijk. Of liever: betrouwbaar. Zo zijn we). Een dorp maar wel zo een waar je je leuk aankleed als je naar buiten gaat. Retro-coole interieurs, eten van de (bijna-)beroemde chefs (bij Experimental Chalet eet je van restaurant Frenchie in Parijs, chef Greg Marchand), cocktailsbars en nachtclubs in kelders.

"

De perfecte plek om ook op het gebied van je winterlook uit te pakken. Bij ons ligt de eveneens retro-cool col klaar van BARTS. De Peruvia Col, een heerlijke mix van zacht nepbont en een cool ‘Glen check’ ruitje (dat ruitje komt oorspronkelijk uit de Scottish Highlands maar daar kun je niet skieeen dus wij dragen ‘m lekker in Zwtserland. Shoppen doe je ‘m hier).

"

CALDERA HOUSE, JACKSON, Wyoming, Noord-Amerika

CALDERA HOUSE, JACKSON, Wyoming, Noord-Amerika

Leuk verhaal: de eigenaar van het nieuwe (waanzinnige) Caldera House in Jackson, Wyoming, Noord-Amerika (ver weg), Wes Edens is mede-eigenaar van het basketbalteam van Milwaukee Bucks. Hij en drie partners – allemaal ski-verslaafden – besteedden zes jaar en meer dan $ 100 miljoen aan het creëren van dit passieproject. And it shows. Ze betrokken de ontwerpers van Commune (o.a. verantwoordelijk voor de Ace hotels in Chicago en LA – beide prachtig) bij de realisatie van het hotel met als resultaat dat het ski-oord een woon-hotel werd. Zo’n plek waar je wil wonen.

"

Goedkoop? Not really (alleen de reis om er te komen is al een behoorlijke uitdaging). Maar het is wel een plek om van te dromen, weggedoken in je muts, sjaal en oorwarmers. Oorwarmers? Maar jazeker! We zweren bij deze okergele vrienden van BARTS (en daar breekt de bank dan weer niet van, thank you very much).

"

Villa Nova, Polen

Villa Nova, Polen

Barts Best for beginners: skieeen in Polen! Say what?! Ja hoor! Dat is betaalbaar easy access, heus. Het belangrijkste skigebied van Polen ligt aan de voet van het Tatragebergte aan de Slowaakse grens, met de trein goed te bereiken vanaf luchthaven Poprad Tatry in Slowakije. De hellingen van Zakopane zijn redelijk basic in uitdaging, en dus perfect geschikt voor beginners. Bovendien zijn er watervallen, meren en rivieren waardoor het landschap prachtig is. Zakopane heeft vijf kleine skigebieden waarvan er drie dagelijks tot 22.00 uur verlicht zijn.

"

Het frisse, nieuwe, lekker strakke, kindvriendelijke Villa Nova ligt op slechts 50 meter van het populaire Krupówki-voetgangersgebied waar je restaurants en winkels vindt. Zelfs in het hoogseizoen zijn de kamers gemiddeld 120 euro per kamer per nacht. Een betere plek om de Aspen Cap op te zetten, is er niet. Beloofd.

"

Les Fermes de Marie, Megève, Frankrijk

Les Fermes de Marie, Megève, Frankrijk

Van alle (nieuwe) ski-oorden is dit denk ik onze favoriet. In het mooie Franse Megève, aan de voet van de Mont-Blanc logeer je in een hotel dat precies de juiste verhoudingen heeft tussen classy en cool, kleur en oubollig bruin en blokhut versus luxe. De meeste kamers hebben een eigen, besloten terras met hottub – perfect voor de pre-apresski. Over perfect gesproken: dat geldt ook voor de kamers. Die zijn zowel mooi als comfortabel. Niet te groot,  niet te klein. Het personeel is lief en wil je in de stad gaan eten dan word je door de hotel shuttle heen en weer gereden. Hoewel je ook lopen kunt (lekker ontnuchteren). Het ontbijt is uitmuntend: allerlei gerechtjes worden voor je neus klaargemaakt. Wij trekken onze mutsen over onze oren en zijn alvast vetrokken. Welke muts? Deze.

L'APOGEE Courchevel

L'APOGEE Courchevel

Zoals je zou verwachten van een deel van de Oetker-familie (broers en zussen zijn onder andere Hotel du Cap-Eden-Roc, The Bristol in Paris, Lanesborough in Londen. Afijn, poepie-chic dus) is L´Apogée weelderig en extravagant overal. Er is zelfs een kleine privé lift zodat je echt nog maar een paar stappen naar de piste hoeft te nemen. Het gebouw zelf zit diep in een berghelling, als een ondergronds Bond-huis, inclusief de donkere, chique inrichting: een donkerhouten cocon van een spa, sigarenkamers, sushirestaurant, een strak vormgegeven kinderclub en slaapkamers met uitzicht over de vallei. Afijn, je snapt het stijltje wel. Oude chique maar dan nieuw.

"

Daar moet je je natuurlijk wel een  beetje op kleden… Een (nep)bontmuts does the trick en laat BARTS er hier nu een perfecte van hebben! (op het plaatje staat een muts maar een band van spierwit nepbont is misschien nog wel chiquer! Hier shop je ‘m)

"