Spanje, Menorca10 oktober 2019, door Maartje

Menorca Experimental heeft ons hart gestolen

Spanje, Menorca, 10 oktober 2019, door Maartje

Menorca Experimental heeft ons hart gestolen

Na het schrijven van een boek, in dit geval Los Little Escapos - je kent 'm wel, kom je altijd weer nieuwe adressen tegen waarvan je denkt: o shitkak, die had er tussen moeten staan! Zo ook hotel Menorca Experimental, het onderwerp van gesprek. Even terug: we moeten eerst nog even zeggen dat, tijdens het onderzoek voor, en het schrijven van het boek Los Little Escapos, Menorca, van alle Spaanse streken, nog het meest ons hart stal. Het grote verrassingseffect was aan zeg maar. En Menorca Experimantal laat de liefde net weer verder oplaaien.

Menorca Experimental, Menorca

Menorca Experimental, Menorca

Even terug, waar hebben we het ook alweer over? Welnu, over een splinternieuw, kakelvers én prachtig hotel op het mooie Spaanse eiland Menorca. Menorca Experimental is de naam, en het adres opende tijdens de zomer van 2019. Lekker fris dus allemaal. De kamers zijn stuk voor stuk plaatjes en ons scherpe oog – want dat zijn we natuurlijk, reuze scherp – spotte her en der de prachtige willenweallemaal producten van LRNCE , je weet wel, dat Marokkaanse merk waar we iedere keer weer bij gaan kwijlen. Meer over LRNCE lees je overigens hier). Waarom we zo fan zijn? Mallorca trekt de massa aan, en Ibiza happy few, maar als het gaat om Balearische schoonheid, en ben je op zoek naar een ontspannen, landelijk Spaanse eiland, dan is Menorca je man. En is Menorca Experimental de langverwachte nieuwe van de bekende Experimental Cocktail Club (ze hebben zaken in Londen, Parijs en op Ibiza. Hotels Henrietta en Hotel des Grands Boulevards zijn ook van de club).
Meer over Menorca? Hebben we! Barts Boekje x Menorca

Deze nieuwe logeerstek aan de zuidelijke kust van het eiland, 30 minuten van de pittoreske haven van hoofdstad Mahon, is beslist een aanrader. De Franse binnenhuisarchitect – en al lang lid van de Experimental Club – Dorothee Meilichzon verbouwde de voormalige 19e-eeuwse Spaanse finca  tot een retraite met witte muren. Als een eigentijds zomerhuis van een kunstenaar.

Overal werden lokale materialen gebruikt en dito ambachtslieden ingezet, met als resultaat een Balearen mix van rustiek en trends. Boerderijmeubels en terracotta naast hippe pasteltinten en strakke lijnen. Hoewel de meeste van de 43 kamers in het grote hoofdgebouw zitten, omringt door een grote tuin ligt, zijn er ook negen privébungalows, compleet met eigen ‘dompelbaden’. De bedden in elke kamer zijn voorzien van beeldige gestoffeerde hoofdeinden en het mooiste keramiek van studio LRNCE uit Marrakesh. Een televisie is er niet. Geeft niks: je kunt paardrijden, wandelingen doen en yoga, of je volgt een pottenbakkers- of schilderles. Gasten kunnen een mand en een strohoed lenen voor de 15 minuten durende wandeling naar het strand. Hola!

Buiten heeft de 30 hectare grote lap grond van het hotel een volledige moestuin die veel van de producten van het restaurant levert. In dat restaurant licht, vers eten zoals zeebrasem ceviche of watermeloen en feta-salade. Schuif vooral aan aan de gemeenschappelijke tafel voor 30 personen in het midden van de eetzaal met gewaxte betonnen muren en grove houten vloeren.

Kamers vanaf 185 euro
menorcaexperimental.com