Spanje, Barcelona14 december 2023, door Merche Ariza Gallego

Traditioneel Catalaans eten doe je bij restaurant 7 Portes in Barcelona

Spanje, Barcelona, 14 december 2023, door Merche Ariza Gallego

Traditioneel Catalaans eten doe je bij restaurant 7 Portes in Barcelona

City trip naar Barcelona op de planning en heb je de tapasbars uitgespeeld? Wij hebben een tip waar de locals naartoe gaan. Waar Parijs La Coupole heeft als niet-te-missen-klassieker, is dat in Barcelona restaurant 7 Portes. Het traditionele Catalaanse restaurant is al sinds 1836 (!) een begrip in de stad. De inrichting binnen is klassiek, maar het restaurant is wel degelijk met de tijd meegegaan. Vandaag de dag staat 7 Portes onder andere bekend om hun overheerlijke canelones en paella's waarvoor je geheid terug blijft komen. Na een flinke wandeling door de stad strijk je neer op hun gezellige terras of proef je de Catalaanse sfeer binnen. Ah, la buena vida!

De Catalaanse keuken

De Catalaanse keuken

Het mag wel duidelijk zijn dat de Catalanen trots zijn op alles wat van hun hand komt, zo ook de traditionele keuken. Bij 7 Portes vind je meer dan genoeg klassiekers op het menu. Zin in paella? Hebben ze! Wil je wat hapjes eten (of pika pika zoals de Spanjaarden het noemen), dan kun je het 7 Portes tapas platter nemen. Verse vis, vlees, groenten – noem het maar op en ze hebben het.

Onze favoriet is de esqueixada (een salade van kabeljauw) en de canelones met truffel – twee typische Catalaanse gerechten die we alleen maar kunnen omschrijven als comfort food. Maar geloof ons, alles op het menu is lekker!

7 Portes