1 januari 2020, door Daimy

WINNEN: een overnachting in Friday Gent

1 januari 2020, door Daimy

WINNEN: een overnachting in Friday Gent

We 'doen' hier bij Bart regelmatig een België weekend. Of midweek. Of week. Of gewoon een dag. Omdat het toch altijd een beetje als vakantie vieren voelt, zo tussen de (altijd net iets stijlvollere) vriendelijke, bourgondische Belgen. Zo komen we ook maar al te graag in het geliefde Gent, en tegenwoordig extra extra graag door het onlangs geopende Airbnb Friday Gent

Friday Gent

Friday Gent

In een gerenoveerd herenhuis uit de 17e eeuw vind je het frisse Airbnb Friday Gent, een droom guesthouse in hartje historisch Gent. Een ‘17e eeuws herenhuis’, inderdaad. Het zal geen verrassing zijn dat het Friday Gent bol staat van de prachtige, oude elementen. Houten plafondbalken, open bakstenen muren en een uitgehouwen standbeeld in de gevel. Al zijn de drie slaapkamers (je kunt er met een mannetje of 8 terecht) allerminst van ‘de oude stempel’. Daar is alles modern en comfortabel, en nog steeds even authentiek en charmant als de rest van het pand.De eigenaren zetten hun verblijf vol met prachtige meubels, kozen voor een  spannen kleurpalet en sleepten bovendien ook het ‘Green Key’ duurzaamheidslabel in de wacht – een unicum in Gent.

"

Meer over Gent? Check hier de leukste winkels

"

En verder

En verder

We verbleven we er met twee kleine kinderen (1 & 3 jr.) en alles was Perfect met hoofdletter P. In het huis is wel een steile trap, maar als je de deuren dicht houdt is het dus een mega kidsproof huis. Met kinderstoel, leuks speelgoed en zelfs kinderbordjes en bekers, jaja waar heb je het tegenwoordig, hier dus. In het huis is een gezellige woonkeuken die geschikt is om te borrelen en te wijnen. Locatie-technische zit je bij Friday Gent op het juiste adres, een buurtje waar veel locals wonen en wat barst van de knappe koffiebars en café’s. Binnen vijf minuten lopen ben je bij kasteel ‘Gravensteen’ en ook historische centrum ‘De Graslei’ zit om de hoek. O en gratis tip als je met kinderen bent, ga naar het kindermuseum ‘The World of Kina’. Je kan bijvoorbeeld ervaren hoe het is om een aardbeving mee te maken in een speciale ‘lift’ en er is een dinosaurus kamer met van alles over een dinosaurus. Je kan aardplaten aan elkaar schuiven, en nog veel meer leuks. Kortom: Friday Gent is een dikke vette aanrader dus. 

Friday Gent