15 januari 2024, door Sanne Carbaat

Zo vind jij je nieuwe (reis)maatje via een app

15 januari 2024, door Sanne Carbaat

Zo vind jij je nieuwe (reis)maatje via een app

Ben je altijd veroordeeld tot een vakantie in je eentje? Kan heel fijn en inspirerend zijn, maar we snappen ook heel goed dat het juist leuk is om je reiservaringen met iemand te kunnen delen. Is een nieuw (reis)maatje vinden wellicht een oplossing, waarmee je de mooiste plekjes van over de hele wereld gezellig samen kunt bezoeken

 

Omdat we steeds meer online en met name op onze smartphone doen, zijn er dus ook speciale apps die niet alleen geschikt zijn voor het vinden van een partner. Nee juist ook voor het vinden van nieuwe vrienden. Bijvoorbeeld ook voor het maken van verschillende reizen. Hoe dit precies werkt, welke voordelen het heeft en natuurlijk ook welke apps je hiervoor moet hebben, vertellen we je allemaal in dit artikel.

Nieuwe vrienden via een app?

Nieuwe vrienden via een app?

We horen je denken; nieuwe vrienden maak je toch in de kroeg, op je werk of tijdens het sporten. Toch? Vroeger misschien (en heus nog wel eens), maar we zien dat dit de laatste jaren ook steeds verder is verschoven naar het internet. Logisch ook, aangezien we praktisch 24/7 verbonden zijn met het web. Daarbij komt ook dat de meesten een druk leven hebben en naast hun fulltime job privé ook de nodige dingen te doen hebben. Hoe handig is het dan dat je via een app op je telefoon eens rustig om je heen kunt kijken? Om te zien of er mensen zijn met dezelfde interesses, die het misschien wel leuk lijken om samen op reis te gaan. Zo zijn er volgens recent onderzoek van ExpressVPN verschillende apps die je hierbij kunnen ondersteunen. Niet om een date te vinden, maar voor nieuwe vrienden.

Direct in contact met gelijkgestemden

Direct in contact met gelijkgestemden

Net als bij het gebruik van een online dating app, is het bij het zoeken naar nieuwe vrienden ook belangrijk om te weten welke interesses iemand heeft. Op basis daarvan wordt er namelijk bepaald welke personen je wel of juist niet te zien krijgt. Stel dat je absoluut niet van reizen houdt, dan kan een eventuele vriendschap wat lastiger worden. Overigens hoeft dit niet te betekenen dat jullie buiten het reizen om niet enorm veel raakvlakken hebben. Het is dus niet per definitie uitgesloten dat je deze mensen niet te zien krijgt tijdens het ‘swipen’. Door je profiel en daarmee ook wensen en interesses zo volledig mogelijk in te vullen, zal de app voor je op zoek gaan naar mensen die gelijkgestemd zijn. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jezelf en ook de ander om verder uit te zoeken in hoeverre jullie matchen.

Luchtig en zonder verplichting

Luchtig en zonder verplichting

Anders dan op Tinder of soortgelijke apps, heb je bij het gebruik van ‘vriendschaps’ apps, heel andere behoeftes en daarmee ook verwachtingen. Nu sluiten we niet uit dat een vriendschap ook kan uitmonden tot een relatie, maar is het een stuk minder zwaar beladen dan wanneer je gebruikmaakt van dating apps. Juist dit maakt het voor veel mensen een stuk laagdrempeliger. Echt niet iedereen is direct op zoek is naar een relatie, een vriendschap kan voor veel mensen meer waard zijn. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met iemand te matchen die op bijna alle vlakken hetzelfde is als jij en waarmee je misschien zelf over een aantal maanden lekker op rondreis door Azië bent?

Vriendschap-apps

Vriendschap-apps

ExpressVPN onderzocht een aantal van deze vriendschap-apps en heeft alles heel handig onder elkaar gezet: Atleto voor je fitness friends en Hey! Vina voor je nieuwe vriendinnen. Yubo is voor Gen Z en Nextdoor is er voor als je net bent verhuisd en je wilt connecten met mensen in de buurt. Handig!