21 november 2019, door Susanne van Helden

7x de knapste art prints voor aan de muur

21 november 2019, door Susanne van Helden

7x de knapste art prints voor aan de muur

Witte muren zijn saaie muren. Een stukje kunst kleedt je muren aan en het maakt je huis eigen. Voor echte kunststukken met een hoofdletter K moet alleen (bijna) iedereen even - of heel lang – sparen. Oplossing voor die kale wand: een toffe art print. Dit zijn onze favoriete adresjes. O, en let wel: we zijn pas net begonnen met verzamelen en vertellen: het lijstje vordert gestaag want, nogmaals: witte muren zijn saaie muren.

Printed Goods

Printed Goods

De heerlijkste originele kleurrijke goodies (letterlijk: we vinden het smullen) voor aan je muur, in of niet in een lijst (er zijn ook wandkleden!). Alles gemaakt en ge-designed door twee Britse tweelingbroers met een mooi levensmotto: ‘bringing art to the everyday’. And we love them for doing so!

We zijn vooral verrukt over de designs van George, een van de twee broers, waar hij geweldige ‘trows’, ofwel wandkleden van maakt. Je hebt al zo’n heerlijk wandkleed vanaf 160 pond. De kleden zijn allemaal uniek en van 100% katoen. Let even op het formaat, dat je thuis niet met een miskoop blijkt te zitten: retourneren is niet zo eenvoudig. Maar ach, kleine kans dat je mispakt hoor.

Printed Goods

My Deer Art Shop

My Deer Art Shop

Alweer een webshop om van te houden: My Deer Art Shop. We zijn ongegeneerd fan van het werk van interieurontwerpster Maaike Koster en – lucky us – maakt deze dame ook prachtige kunstprints. In 2014 is Maaike gestart met My Deer Art Shop, waar ze haar posters met botanische en vrouwelijke invloeden verkoopt. De meeste werken zijn gemaakt met waterverf en de letters met de hand getekend. En wel zo leuk: alles is limited edition. De prints worden geprint op 250 grams fotopapier.

My Deer Art Shop

LRNCE

LRNCE

We hebben het hier nog nooit onder stoelen of banken gestoken: we zijn verzot op alles van het creatieve, in Marrakech based LRNCE. Er is kleur, maar dan wel altijd in precies de juiste tinten en verhoudingen die je nooit zat lijkt te raken. Er is van alles van het label, en je wil sowieso naar de shop when in Marrakech, maar wie online een van de doeken (letterlijk: het is dikke stof en mollige borduursels), gaat evengoed gelukkig worden. Verveeld, volgens ons, nooit en voor een kleine 1000 euro heb je een pracht van een uniek kunstwerk in huis.

LRNCE

The Posterclub

The Posterclub

Oke oke, het is een schot voor open doel maar toch… Je scoort bij The Posterculb toch verrassend fantastische print voor een prikkie. En echt ni9et van het soort dat je overal al ziet… Zo willen wij as we speak een muurtje behangen met aankondigingposters van allerhande galeries in binnen- en buitenland, zoals die hiernaast. Sowieso verkoopt The Posteclub vooral van die mooie, ingetogen posters die o zo chic ogen in huis. Tip: bij een grote website zoals The Posterclub kun je heel handig op sfeer en kleur zoeken. Want wie zich afvraagt hoe mensen altijd van die bij elkaar passende werken aan de muur krijgen, dan is  dat het antwoord: zoek op sfeer of kleur! Alles abstract of altijd op zoek naar een tint okergeel (of oud roze of groen… you get the point) in elk werk does the samenhangende trick.

theposterclub.com

Via Martine

Via Martine

Via wie? Via Martine. Want via Martine kun je van je eigen instagram kiekjes posters laten maken. En ja, dat wil je best. Teminste… Veel mensen willen dat best. Persoonlijker en meer van nu wordt het niet. Simpeler ook niet trouwens: kies op de site wat je hebben wil (een kaart? Een collage? Een kalender?), login met je eigen IG account onderin het scherm van Via Martine. Dan worden je foto’s geladen en kun je kiezen. Of verder winkelen! Je kunt namelijk ook een poster met een pentekening kopen, en sfeervolle posters van Ibiza. Of letters… Nouja, ga zelf maar kijken.

viamartine.com

Gurilla Design

Gurilla Design

Prachtige dromerige prints waar altijd een mens in te herkennen is, maar altijd anoniem en vaag in de de mooiste pasteltinten. Daar knapt, geloof ons, je strakke pentekening lekker van op! Het anonieme gezicht achter de print is Guðrið Syderbø. Ja. Dat dus. Guðrið woont op de Faroe eilanden waar de natuur prachtig is en waar je een van de beste restaurants ter wereld vindt. De eilanden zijn ook belachelijk ver weg en wie er woont, moet wel een hobby zoeken. En, volgens ons, een tikkie zweverig zijn… Dat verklaart wellicht de werken (die we dus prachtig vinden). De postbode komt er overigens wel gewoon: Guðrið verstuurt haar posters de hele wereld over. Los van de verzendkosten is een poster slechts 77 euro. En dan heb je vast iets wat niemand anders heeft.

g.fo

Travel prints: Anne H Copenhagen + Studio Esinam + Wyck

Travel prints: Anne H Copenhagen + Studio Esinam + Wyck

I can make (almost) any city in the world, zo kopt het instagramaccount van Anne H Copenhagen en we denken dat ze gelijk heeft. Reislustig als we zijn, vinden we de eenvoudige, illustraties van stadsplattegronden en iconische gebouwen redelijk onmisbaar thuis. En dit is ons favoriete treesome waar we ze scoren. Anne H Copenhagen dus, en haar smaakvolle kaarten die ervaren als een vingerprint. Maar misschien vinden we de prenten van Studio Esinam uit Zweden nog nét wat mooier. Ach, oordeel zelf maar.

Wijck is bovendien in hartstikke Nederlands en heeft in de Utrechtsestraat in Amsterdam een piepkleine maar hele fraai winkel. Lees meer: Wijck