voor heerlijk versgebakken brood en alles wat daar omheen komt kijken mag je naar Den Haag

Nederland, Den Haag, 4 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

voor heerlijk versgebakken brood en alles wat daar omheen komt kijken mag je naar Den Haag

Op water en brood? In Den Haag zit je goed. Deze mooie stad heeft veel te bieden. Zo ook bakkers met van die echte broodovens en pizzeria's met ovenverse pizza's waar de tomatensaus nog lekker op blijft doorsudderen. Echt vers brood is hard to find, nu zijn er een aantal parels in 070 die dit wel voor je hebben. Enne niet zomaar, nee overheerlijk! Als je binnenloopt komt de geur van vers brood je tegemoet. Nostalgie noemen we dat. Niet alleen vers brood, ook de allerlekkerste gebakken en gerechten komen langs op leuke borden bij deze geweldige plekken. Een weekend Den Haag of gewoon een dag gezellig weg? Hier hebben we ook de leukste hotspots voor! Van winkels en lekkere koffietentjes tot de leukste restaurants (zelfs in Corona tijd).

Pompernikkel, Den Haag

Pompernikkel, Den Haag

Binnen sfeervol en hip – denk Kinfolk vibes – en voor nu een paar (het blijft corona time) tafeltjes aan het raam. Buiten zit je heerlijk op hun terras met de gezelligste oranje parasolletjes. Waar? Bij Pompernikkel in het mooie Den Haag. Alles uit de oven van Pompernikkel is lekker. De boterkoek met citroen en zeezout, de amandelcroissantjes, de Bretonse pruimentaart en ook de zuurdesem pizza’s. En die oven wordt dus niet alleen gebruikt voor patisserie of de occasional pizza – nee – daar komen voornamelijk serieuze verse broden uit. Rogge-, rozijnen-, getoaste sesam- of zuurdesembroden waar je u tegen zegt en die je vervolgens thuis oppeuzelt.

Pompernikkel

De Broodbrouwers, Den Haag

De Broodbrouwers, Den Haag

Een oud historisch bier-koelhuis doet nu dienst als bistro en bakkerij. Hallo De Broodbrouwers! Je bent hier meer dan welkom voor een heerlijk vers ontbijt of een lekkere lunch en borrel. Geen ingewikkeld gedoe op de kaart (dus ook geen poespas prijzen, mooi meegenomen). Zin in een vers gebakken brood voor thuis? Ook hier ben je dan op het goede adres!

De Broodbrouwers 

Café Elio, Den Haag

Café Elio, Den Haag

Een Napolitaanse pizzeria met overheerlijke en ovenverse pizza’s (pizza is toch ook een soort brood?). Dat is Café Elio in Den Haag. Bij deze mooie pizzeria zit je aan een gezellig tafeltje in een strak en sfeervolle omgeving te nippen van dat goed glas wijn en een classic Napolitaanse pizza met tomaten, knoflook en oregano of één van de vele specialere varianten. Zoals met mozzarella, pulpo en salsiccia of pittige nduja (lekker spicy).

Heb je nog meer plannen om de deur uit te gaan of kom je voor een dag Den Haag onveilig maken? Barts heeft nog een hele lijst aan super leuke restaurants in 070 waar je blij van wordt.

Café Elio 

Den Haag in Corona tijd

Den Haag in Corona tijd

Ook de horeca in Den Haag heeft zich behoorlijk aangepast in deze rare tijden om hun deuren open te kunnen houden. En dat is niet voorbijgegaan met leuke en originele ideeën. Het is heel belangrijk om langs te gaan, zo behoud je de leuke plekjes in de stad. Vandaar: support the locals! Hier zijn favorieten uit 070 op een overzichtelijke rij.

Den Haag in Corona tijd