Nederland, Utrecht14 februari 2018, door Maartje

Bar Cava Utrecht

Nederland, Utrecht, 14 februari 2018, door Maartje

Bar Cava Utrecht

Er zijn van die trends (mogen we het een 'trend' noemen? Jawel, dat mogen we) die we alleen maar toe kunnen juichen. Trend zegt u? Jawel: de opkomt van de voordelige, op het Spaans bourgondische geïnspireerde bubbel-barren. De Nieuwe Cava Bar dus, of champagneris, of xampanyeria, geef het beestje een naam.

Bubbels voor een prikkie, per glas. Of voor een beetje meer, nog steeds per glas maar per fles mag ook. Niet zelden gepaard met een oester of een ander weergaloos (Spaans) barhapje. In Amsterdam mogen we tegenwoordig maar wat graag aanschuiven bij Five Brother Fat en ook absoluut bij het new and improved Centra. En nu heeft de binnenstad van Utrecht ook zijn eigen cava bar: Bar Cava. Zit geen woord Chinees bij.

Bar Cava Utrecht vind je aan de Ganzenmarkt, op nummer 12. Dat is gezellig, sowieso, en een glas cava heb je er al voor 3 euro. Champagne voor 5,50 - dief van je eigen portemonnee en de avond zo duur maken als je wil kost geen moeite met dank aan de oesters en de goed gevulde borrelplateau's. Bar Cava dus, olé.

Ganzenmarkt 12, Utrecht

beeld links via @_ingeborg_