15 oktober 2019, door Maartje

Niet verder vertellen: Bed and Breakfast Ecocicer Mallorca

15 oktober 2019, door Maartje

Niet verder vertellen: Bed and Breakfast Ecocicer Mallorca

Ons favoriete Europese vakantieland? Spanje. Ons favoriete Spaanse eiland? Euh... Tsja, toch wel Mallorca (hoewel Ibiza ook meedoet). Het grote Spaanse eiland is namelijk niet zo druk bevolkt, zelfs als het op z'n drukst bevolkt is. En ja, dat is fijn, we zijn namelijk geen 18 meer. Ook fijn lijkt de bed and breakfast waar ons oog op viel... Bed and Breakfast Ecocicer Mallorca is de naam en het dorp Sóller is de plek, met stip een van de allerleukste dorpen van Mallorca, in het noord-westen. Can Cirer heet het huis waarin het ecologische Petit Hotel huist, ofwel het Huis van de Kersen. Een creatief en bovenal op en top romantisch mini-hotelletje dat onlangs van A tot Z gerenoveerd werd, zonder - en dat is belangrijk - de charme van het vroegere familiehuis te verliezen. Yum.

Wakker worden doe je midden in de natuur (zoals zoveel kleinschalige hotels op Mallorca staat Ecocicer Mallorca soort van bovenop een berg), met de geur van versgebakken brood. Sowieso even over dat ontbijt: dat is een van de Ecocicer hoogtepunten: alles zelf of door dorpsgenoten verbouwd, het grotere spul van bio-boeren in de nabije omgeving.

Met het treintje dat door Soller rijdt (een beetje een toeristisch ding, maar toch leuk) sta je zo in de drukte van bijvoorbeeld Palma, hoewel we zelf liever (met de huurauto) de andere kant op slaan naar een van Mallorca’s heerlijke stranden. Ecocicer