Nederland, Rotterdam28 mei 2018, door Maartje

Binnentuin @ Het Industriegebouw Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 28 mei 2018, door Maartje

Binnentuin @ Het Industriegebouw Rotterdam

Mag t nog even over Rotterdam gaan? Wel toch? We mogen namelijk graag inchecken bij het splinternieuwe The James Hotel, hartje Roffa, en er ging de afgelopen jaren geen zomer voorbij zonder dat we een biertje (of wat) achterover sloegen bij de altijd vrolijke Biertuin achter het (beeldschone) centraal station van de stad en we checken al  deze nieuwe 010-adressen, 15 stuks schoon aan de haak. Maar er is meer. Jawel. Er is altijd meer. Want hoewel het terras van Aloha lastig te overtreffen is in Rotterdam, gaat de nieuwe binnentuin van het frisse Het Industriegebouw vast ook knallen deze zomer.

Het Industriegebouw

Het Industriegebouw

Omdat we snappen dat je deze site niet uit je hoofd kunt kennen (dat doen wij zelf niet eens), vallen we af en toe gewoon in herhaling. Zoals in dit geval: onthoud, when in zonnig Roffa, dat het terras van Aloha de allerbeste is: altijd gezellig en een iconisch zicht op de brug. En onthoud dat Het Industriegebouw de jongste, frisse, creatieve en bijzonder makkelijke postcode is voor de hele dag. Ontbijt bij By Jarmusch, taco’s bij het kleurrijke Alfredo’s, pizza (en zo) bij Old Scuola en een donders lekker maal bij Heroine. En vanaf nu is er voor mooie dagen ook een geweldige binnentuin! Bam. De binnenplaats van het pand omgetoverd tot een aantrekkelijke so called urban jungle.

Wijzende palmbomen check, parasols check, hangmatten check, zomerse cocktails check. Rotterdams niet-lullen-maar-poetsen-bier check, containerbars check én een puike zomerplanning: CHECK.

De binnenplaats van het pand omgetoverd tot een aantrekkelijke so called urban jungle.

Zo zit er een koffiefestival aan te komen, de Mid Summer Night Cinema en de leukste van het stel: Wijnfestival Plop. Een wijnfestival dat nu eens niet eenmalig gehouden wordt (want wij missen dat soort leukigheden dan ook altijd) maar gewoon lekker iedere laatste zondag van de maand, als het weer ook maar een beetje mee zit. Strippenkaart aanschaffen en proeven maar.

Wel even opletten: van donderdag tot en met zondag is de binnentuin van Het Industriegebouw open. Dat je niet mispakt.