Nederland15 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Sunny flower-power it is! Check deze speciale editie van Bloomon & het Van Gogh Museum

Nederland, 15 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Sunny flower-power it is! Check deze speciale editie van Bloomon & het Van Gogh Museum

Thuiswerken. Yup. We gaan het bijna allemaal weer doen aankomende periode. Dat doen we met mixed feelings, truth be told... Samen op kantoor, grote vaas met bloemen midden op tafel, de chocoladecroissants op maandagochtend... Dat is gewoon ontzettend leuk. Bij Bart op kantoor zijn we ook nogal fan van gedroogde bloemen. Er staan zo'n vijf fasen gevuld door de ruimte, not kidding. Die bloemen en gezelligheid gaan we missen aankomende tijd. Maar niet getreurd: bloemenhofleverancier (tenminste: als Barts Boekje HQ het Hof is) Bloomon ging om de Zoom-tafel met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Of ze niet wat leuks en duurzaams konden verzinnen voor thuis? Iets dat bovendien lekker makkelijk op de post kan? Yes, dat kon! Het resultaat werd een speciale editie van de Bloomon Flowergram: De Sunflower editie. Mister Vincent van Gogh is de inspiratie achter het pakketje samengestelde droogbloemen. Niet alleen de zonnebloem maar ook het verhaal achter het bekende meesterwerk van Van Gogh worden letterlijk op een (houten) voetstuk geshowd. 

 

Bloomon x het Van Gogh Museum

Bloomon x het Van Gogh Museum

Bloemen vinden we mooi, een wilde tuin met bloemen ook kijk maar. En een bossie blommen vonden ze ook vroeger ook al knap, maar dan meestal op doek. Bijzondere is het dat Van Gogh (Vincent dus) als een van de weinigen schilders in die tijd de zonnebloem aandacht gaf in verschillende bloemstillevens. Opvallend want in vergelijking tot alle donkere bloemstukken van weleer zorgen zonnebloemen voor een flinke portie (van onze lievelings-)kleur. Ook interessant: Vincent Van Gogh schilderde niet alleen de welbekende (net niet meer) bloeiende bloemen maar koos regelmatig ook voor verwelkte bloemen. Hij zag hier een schoonheid in die (destijds) niemand anders zag: rimpelig en ruw, en eigenlijk gewoon hartstikke stoer.

Voor Vincent hadden zonnebloemen een speciale betekenis: volgens hem staan ze symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

de Flowergram Sunflower edition

de Flowergram Sunflower edition

Terug naar alle bloemen op een latje: de Sunflower Edition van de Bloomon Flowergram bestaat uit een knappe editie geel gekleurde droogbloemen die zijn geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. Twaalf stelen zoals tarwegras, korenbloemen, de zaaddoosjes van juffertjes en of course zonnebloemen. Een klein houten podium aan warme tinten, okergeel en bruin – we like – zeker nu het herfstweer is begonnen. Detail: de sunrich zonnebloem is speciaal voor Bloomon gedroogd. Extra leuk: dat houten podium kun je dus helemaal zelf inrichten naar je eigen smaak. Bij Bart zijn we voorstander van mix en match, lekker alles door elkaar, takje hier, Sunflower daar, je kent het wel.

 

Al zijn we bijna net zo enthousiast over de verpakking van het hele gebeuren: die is om door een ringetje te halen en een geel gekleurd feest in je brievenbus. Dat is handig trouwens want dat vrolijke gele doosje met natuurlijk de sunflowers van Van Gogh past precies door de (gemiddelde) brievenbus. Enne: de zonnebloem staat voor dankbaarheid. Hoe leuk om deze bloomon Sunflower editie als cadeautje op te sturen?

De Flowergram Sunflower edition van bloomon x Van Gogh Museum is natuurlijk online te bestellen.

En maak zeker ook een uitstapje naar het Van Gogh museum want vanaf 09-10-2020 is de Flowergram ook verkrijgbaar in de museumwinkel van het Van Gogh Museum in Amsterdam.