10 oktober 2022, door Isa de Laat

Elektrische bakfiets huren? Check Cargoroo

10 oktober 2022, door Isa de Laat

Elektrische bakfiets huren? Check Cargoroo

Leuk weetje: meer dan 50% van alle autoritten binnen de grote Nederlandse steden zijn vervangen door bakfiets-ritten. We kid you not. Goed idee wel, maar een eigen bakfiets aanschaffen... Dat is best een investering. Bovendien heb je hem misschien maar af en toe nodig. In comes Cargoroo met een briljante oplossing: de elektrische Cargoroo deelbakfiets. Easy does it!

 

Hadden we het maar zelf bedacht, de elektrische deelfiets. Altijd beschikbaar, een voordelige deal, milieubewust en gemakkelijk in gebruik. Want fietsen, e-bikes en scooters zijn o zo handig, maar drie kids, een hond, boodschappen, pakketjes (o die pakketjes... en misschien een incidentele verhuizing binnen de stad, dan heb je toch wel een bakfiets 'nodig'). En nee, we willen geen overvolle fietsenstalling thuis, maar wel meer capaciteit zonder de nodige aanschaf en het liefst ook nog een beetje duurzaam. Het huren van een elektrische bakfiets van Cargoroo is je oplossing.

Het werkt zo: na het downloaden van de app, kies je een deelbakfiets uit bij jou in de buurt, huur je er eentje en hop, je bent onderweg. Reuze simpel inderdaad.

 

Met kids naar het park? No problem, dit kan super fijn met de Cargoroo Maxi-Cosi adapter, veiligheidsriemen en bankje. Met de hond naar het strand? Of een boodschap aan de andere kant van de stad? Het kan allemaal en ook nog eens oh zo gemakkelijk. En niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland en de UK, is de Cargoroo in geselecteerde steden beschikbaar.

Cargoroo

Cargoroo

We zouden zo een lijst op kunnen noemen van de keren dat we wel een elektrische bakfiets kunnen gebruiken. Daarom staat de Cargoroo-app standaard op onze telefoon. Die app is echt een fluitje van een cent om te gebruiken. Op de app kijk je waar een Cargoroo in de buurt staat en met een klik op de knop reserveer je er één die dichtbij jouw locatie staat. Dan ga je dus naar die bakfiets toe en open je het slot met de app. Even een boodschap doen of iets afleveren? Dan zet je deze gewoon weer op slot. Aan het eind van de dag of na je boodschap breng je ‘m weer terug naar waar je hem oppikte.

En als je dus gaat nadenken, dan heb je zo de auto in de stad eigenlijk niet meer nodig. De deelbakfiets is duurzamer, gezonder en vooral praktischer. Juist ook voor bedrijven die iets moeten afleveren of ophalen. En voor de kids en de honden is een ritje in de bakfiets echt een uitje.

Fietsroutes met kids, hond of alleen

Fietsroutes met kids, hond of alleen

De bakfiets is te vinden in de volgende steden. En dit lijstje gaat gepaard met een leuke route per stad:

 • Amsterdam: op naar Noord. En lees hier wat de leukste tips zijn voor een rondje Noord. 
 • Eindhoven: fiets vanuit het centrum de urban route naar Strijp-S en sluit af bij restaurant Radio Royaal.
 • Utrecht: vanuit het centrum hup de fiets op naar Restaurant De Veldkeuken.
 • Den Haag: natuurlijk van stad naar strand via Haag Centraal Station, het Malieveld, Madurodam naar het Kurhaus en de Pier.
 • Nijmegen: Doddendael in Ewijk, onder de rook van Nijmegen, is de perfecte uitvalsbasis om de studentenstad te gaan verkennen.
 • Arnhem: kids in het bakkie mee en een dagje dierentuin, uhh around the world. Naar Burgers’ Zoo natuurlijk.
 • Antwerpen: deze mooie, historische stad heeft altijd al de beste selectie aan boetieks gehad, waar ze de bijzondere items uit collecties hebben hangen. De bakfiets is natuurlijk de beste shoppingstas. 
 • Leuven: stukje geschiedenis bij de abdijenroute. Daarmee breng je een bezoek aan vier abdijen in Leuven. Why de bakfiets zul je denken? Dan kun je een uitgebreide picknick meenemen.
 • Mechelen: go, go, go naar Zuiderbad. In de winter een Winterbar en in de zomer een stadsstrand.
 • Manchester: wij zeggen een foodtour. En dan alle boodschappen meenemen in de bakfiets. Ja, doe.
 • Berlijn: rondje langs Rivier de Spree. Deze loopt dwars door Berlijn en vormt met mooi weer dé hotspot van de stad om in (en naast) te vertoeven. De leukste plekjes aan de rivier? Vind je in dit lijstje.