6 april 2020, door Maartje

De beste stuurlui zitten thuis (en Catawiki is een overtuigende hulp)

6 april 2020, door Maartje

De beste stuurlui zitten thuis (en Catawiki is een overtuigende hulp)

Ken je dat? Dat je thuis zit  en ineens overal verstand van denkt te hebben? Of beter gezegd:  graag van heel veel dingen verstand wíl hebben. Lees dit artikel nog maar eens: alle workshops die je al een poosje wilde volgen.

Mocht je nou toch geen zin hebben in een complete workshop (we feel ya), duik dan eens in Catawiki, een online veilingplatform vergelijkbaar met bijvoorbeeld de online versie van Sotheby’s of Christie’s, je weet wel, die eeuwenoude en wereldberoemde veilinghuizen van de oude stempel. Catawiki is de moderne versie. Hier worden binnen verschillende categorieën unieke objecten geveild (wekelijks meer dan 50.000), van kunst tot mode, auto’s, interieur en nog veel meer. En dat is, kunnen we je vertellen, bijzonder leuk tijdverdrijf.

Cata-wie kie?

Cata-wie kie?

Achter Catawiki zitten 200 experts die alle items bekijken en keuren voordat ze online geplaatst worden. Bijvoorbeeld op echtheid en de staat waar het object in is. Deze experts weten ontzettend veel van een bepaald onderwerp en kunnen er veel uitleg over geven. En wie veel meekijkt, steekt verrassend veel op (daar hoef je zelf niet eens voor te bieden).

Afijn, het is onze guilty pleasure en stiekeme nieuwe (binnen)hobby… Zo kun je je bijvoorbeeld, zonder dollen, super goed verdiepen in wijnen!

Waar we normaal gesproken graag een goed glas wijn drinken bij een van onze lievelingsrestaurants, of ons bij een wijnwinkel laten informeren, kijken we nu de kunst online af. Want bestellen kan natuurlijk wel! De vraag is alleen: wat maakt een nou wijn goed? Waar moeten kopers op letten als ze online kopen en hoe kunnen ze van zichzelf in deze tijd van quarantaine een sommelier in de dop maken?  Dat zie je dus via Catawiki

Hetzelfde op het gebied van interieur: handjes omhoog bij wie het ook kriebelt o het huis aan te pakken. Juist. De interieurexperts van Catawiki geven goede tips én delen hoe je online kwaliteit kunt herkennen (interessant). Trek je ‘m door, verdiep je dan in de kunsthoek van het platform: er wordt niet alleen gehandeld in kunst, maar je kunt je ook verdiepen in kunstgeschiedenis, verschillende hedendaagse kunststijlen, een schilderij maken in Van Goghstijl etc. Experts geven desgewenst uitleg over hoe je moet starten, komen met tips en tricks geven, leggen uit hoe je een Rembrandt herkent, etc. We like.

Catawiki