11 maart 2020, door Imara Milatz

Chivas Regal brengt The Blend naar Amsterdam (en wel in Freddy’s Bar)

11 maart 2020, door Imara Milatz

Chivas Regal brengt The Blend naar Amsterdam (en wel in Freddy’s Bar)

Wisten jullie dat de Amsterdam Cocktail Week er alweer aan zit te komen? Wij wel, en daarom houden we al een tijdje onze ogen en oren goed open voor al het alcoholische nieuws wat er aan zit te komen. Vinden we leuk. Vandaar dat, toen we te horen kregen dat Chivas Regal ('s werelds eerste luxe Schotse whisky) The Blend naar Amsterdam brengt, we meteen in onze toetsenborden kropen om dit blije nieuws op jullie beeldscherm te toveren. Waarom dit allemaal reuze leuk is? The Blend van Chivas Regal is een bijzondere kans om je vaardigheden aan te scherpen en je eigen gepersonaliseerde, gemengde whisky te creëren. Dat wil je want The Blend was al een succes in London. En wat ze in Londen kunnen, kunnen wij ook. Dat belooft wat.

Freddy's Bar Amsterdam - The Blend

Freddy's Bar Amsterdam - The Blend

Over Do It Yourselven gesproken: liefhebbers en niet-liefhebbers van de Schotste drank kunnen deelnemen aan een sessie genaamd ‘Art of Blending‘ waarbij je onder begeleiding van Michael Knowles, Brand Ambassador van Chivas Regal, al het fijne van de drank leert. Een ongeveer zestig minuten durende sessie waarna, je jezelf (hopelijk) tot een ware professionele blend artist mag bekronen.

Tijdens deze exclusieve sessie leer je meer over het erfgoed en de geschiedenis van premium whisky, inclusief de oorsprong van single malt en graan whisky’s. Alles wat je moet weten over de alcoholische dorstlesser en meer. Wat dacht je van het samplen van verschillende Malts met smaken van romig, rokerig, citrus, fruitig en bloemig, evenals delicate grain Scotch whisky. Tot aan het vakmanschap van een meestermixer die je leert hoe de verschillende smaaktonen ge‘blend’ worden om juist die typische Chivas Regal-huisstijl te creëren. Het allerleukste komt dan nog: nu ga je zelf aan de slag om je eigen blended whisky te creëeren!

Freddy's Bar

Freddy's Bar

Dat het een leuke avond wordt is vrijwel zeker mede door de locatie van het event. The Blend vindt namelijk plaats in een private room achterin de mega leuke Freddy’s Bar. Is leuk, want Freddy’s is leuk en verdient zóveel meer aandacht en liefde met zijn gouden bar en New Yorkse sfeer. Afijn, are you in for the blend? Want als bezoeker is je avond nog niet voorbij. Amsterdam Cocktail Week werd hier niet voor niets eerder genoemd, túúrlijk, brengt Chivas Regal een speciaal voor deze week gecreëerde cocktail uit. Op dezelfde avond proef je de ‘Alvarium’-cocktail in dezelfde Freddy’s Bar.

Heb je donderdag 19, vrijdag 20 en/ of zaterdag 21 maart nog tijd en wil je meedoen aan The Art Of Blending? Boek dan hier je ticket. De sessies vinden twee keer per dag plaats, je hebt keuze uit 17:00 en 19:00. Overigens is de toegang tot de bar gewoon gratis. Expert of beginner, voor iedereen wat. Ontdek de whisky-expert in jou of leun achterover en geniet van een Chivas sour.

The Blend stopt niet in Amsterdam, het event reist door naar het Whisky Festival Noord Nederland in Groningen op 27, 28 en 29 maart (ook eentje om te onthouden). En ook hier houdt het niet op. Check Chivas Regal om te kijken waar het leuke evenement allemaal nog meer te beleven valt. 

Chivas Regal