Spanje, Barcelona15 december 2023, door Merche Ariza Gallego

Cocina Hermanos Torres: het restaurant in Barcelona met 3 Michelinsterren

Spanje, Barcelona, 15 december 2023, door Merche Ariza Gallego

Cocina Hermanos Torres: het restaurant in Barcelona met 3 Michelinsterren

Als je geluk hebt mag je dit één keer in je leven meemaken, als je héél veel geluk hebt in het leven doe je het vaker: eten bij een restaurant met maar liefst drie Michelinsterren. In de wereld zijn er welgeteld 144 restaurants die drie sterren wisten binnen te slepen, en één daarvan zit in BarcelonaCocina Hermanos Torres. De gebroeders Torres zijn Spaanse celebrity koks die vaak op tv te zien zijn en meerdere restaurants hebben gehad. Voor het meest magische diner van je leven schuif je aan bij dit befaamde restaurant in Barcelona.

Los hermanos Torres

Los hermanos Torres

Bij Cocina Hermanos Torres is de hoofdkeuken midden in de zaal, en de tafels staan eromheen. Je kan alles volgen wat er in de keuken gebeurt, en als je een beetje geluk hebt is Javier of Sergio Torres aanwezig om je te begroeten. Het is toch een beetje alsof je de Jonnie Boer van Spanje ontmoet.

De service is zoals je verwacht bij een 3-sterren restaurant van een ander niveau. Bij binnenkomst staat er per persoon iemand klaar om je stoel aan te schuiven. Vanaf dat moment begint het feest. Je wordt compleet in de watten gelegd en je bent meteen op je gemak. De zaal en keuken voelen als een toneel, maar de hoofdrol gaat toch echt naar het waanzinnige menu.

Het menu

Het menu

Als je een echte foodie bent, is dit de hemel op aarde. Het seizoensgebonden menu bestaat uit twaalf gangen, met daarvoor en daarna nog extra amuses en desserts. Het een is nog lekkerder dan het ander, en als je niet in een chic restaurant was geweest had je je bord wel willen aflikken. Alles is met zoveel liefde en zorg klaargemaakt. The devil is in the details – met een klein pincetje voegen ze micro bloemetjes en andere details toe aan het gerecht.

Je kan ervoor kiezen om een drankarrangement bij het menu te nemen, zodat je de lekkerste wijnen kan proeven per gang. Natuurlijk zit er wel een flink prijskaartje aan dit etentje verbonden, maar we kunnen je één ding garanderen: je krijgt een avond om nooit (maar dan ook echt nooit) te vergeten.

Cocina Hermanos Torres