Nederland, Amsterdam10 december 2019, door Margaux van der Mieden

Bar BAUT in Amsterdam Zuid

Nederland, Amsterdam, 10 december 2019, door Margaux van der Mieden

Bar BAUT in Amsterdam Zuid

2020 begint lekkâh: BAUT komt namelijk met een permanente locatie. Vanaf 13 januari gaan wij met gierende banden richting de Stadionweg in Amsterdam Zuid om te borrelen bij Bar BAUT. Oja, ook om wat te eten. Alleen de beste gerechten van alle BAUT edities hebben de selectie gehaald en staan op de menukaart bij deze bar van BAUT. En die gaat nergens meer heen. Ha!

Bar Baut

Bar Baut

BAUT, u kent hem wel. Een vlinder dat van een restaurant van De Spaarndammerbuurt naar het Het Amsterdamse Winterparadijs vliegt en ondertussen ook nog een kleine pitstop maakte bij het oude V&D gebouw op de Rokin (juist, op de plek waar ze geruime tijd huisden). Afijn, BAUT houdt niet een vaste locatie, das duidelijk: de gedachtegang van BAUT is om een leegstaand pand (dat anders ook maar leeg staat) om te toveren naar gewoon een heel geil restaurant. Inmiddels heeft BAUT al op 6 (!) verschillende locaties de harten van duizenden (zijn het geen miljoenen) verovert met het verrukkelijk lekkere eten van chef Michiel van der Eerde en zijn team. Maar de tijd is toch aangebroken en BAUT heeft een permanent thuis gevonden.

Terug naar Amsterdam Zuid gaat BAUT, waar ooit de tweede (of was het de derde?) BAUT ook huisde (in de oude Citroen garage waar nu NENI zit). Alle BAUT-klassiekers komen terug bij het nieuwe BAR BAUT: steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood (zo eentje waar je ons s’nachts voor wakker kunt maken) bijvoorbeeld. Toevallig mochten wij vorige week nog mee spieken hoe Michiel (chef-kok en meesterbrein) deze goddelijke steak tartaar maakt.

Oja, ga ook vooral naar Bar BAUT om te borrelen of om die verdiende vrijdag middag cocktail(s) te scoren.

BAUT