6 juli 2016, door Maartje

Dé Groene Vijf

6 juli 2016, door Maartje

Dé Groene Vijf

Gek zijn we er op, lijstjes. Van de Vijf die je vergeten was tot de Vijf leukste kadowinkels, en alles er omheen en tussen in. Waar fietsen we heen voor gezonde verwennerij? Welke plek kun je ons vinden voor een shotje city-escapisme? Zie hier ons lijstje groene favorietjes in Amsterdam.

Sukha
Onze andere verantwoorde shop favoriet is toch wel Sukha. Alles voelt lekker aan, alles is mooi en helaas is bijna alles een tikkeltje aan de dure kant. Maar goed, dan heb je ook wel een item wat jaren mee gaat en waar je iedere keer weer blij van wordt als je het aan trekt. Sukha, Haarlemmerstraat 110, Amsterdam.

Lavinia

Lavinia Good Food
Onze gouden oude favoriet voor een knus gevoel en een altijd smakende maaltijd. Voor een bordje Good Food that is; vol gezonde ingrediënten en verrassende combinaties. Ze wisten ons recentelijk al te verblijden met de avondopeningstijden en gaan ons binnenkort nog blijer maken met een nieuwe locatie in Zuid. Holla! Lavinia Good Food, Kerkstraat 176, Amsterdam

reserveer online

The Meets Eatery
In de categorie leukste nieuwe, hebben we The Meets Eatery voor je. Het is er mooi, het is er healthy en wat ons betreft hebben ze er de beste bitter(beetroot)ballen van Amsterdam. Voor zowel ontbijt (hello acai-bowl!), lunch, snack als diner kun je er aanschuiven en afhalen. Óf, op de regenachtige avonden, laten bezorgen via Foodora. The Meets Eatery, Cornelis Troostplein 3, Amsterdam.

Jux

Studio JUX + Co
In het winkel genre, overkomt ons dit weleens. We zijn op zoek naar een broek en komen vervolgens thuis met een paar schoenen. Herkenbaar? Als je niet wilt dat dit gebeurt, dan kun je beter bij dit voorjaar geopende studio JUX + Co weg blijven. Want in deze winkel is dus alles leuk. Als je niet uit kijkt kom je met een servies thuis terwijl je op zoek was naar een nagellak. Of gewoon met alle twee. En dat kan dan soort van zonder schuldgevoel, want alle merken zijn verantwoord (voor mens, dier en planeet) gemaakt. Nou vooruit, alleen je bankrekening zal je schuldbewust aankijken. Studio JUX + Co, Ceintuurbaan 252, Amsterdam.

 

Holynut

Holy Nut
Waar verantwoord geleefd wordt, moet (slash mag) verantwoord gesnoept worden. Een nieuwkomer op Barts Boekje, maar een favorietje in ons bestaan is Holy Nut. Deze snoeptaartjes zijn biologisch, vegan, gluten- en lactosevrij en zonder geraffineerde suikers en dan nog steeds lekker smeuïg, finger licking good en bijna te mooi om op te eten. Ze zijn onder andere te koop bij Roots in Amsterdam en By Lima in Haarlem. En bij het schrijven over deze heerlijkheidjes, krijgen we er meteen weer zin in. Holy Nut

#tipvanNina