13 november 2015, door Maartje

Vrijdag Vijf

13 november 2015, door Maartje

Vrijdag Vijf

Met het weekend voor de deur rijst toch altijd weer de vraag... waar gaan we eten? En belangrijker nog: waar is er last minute nog plek (waarschijnlijk dan, we beloven niks)? Vast en zeker niet bij al het nieuws en hips en happenings in de hoofdstad maar hier bijvoorbeeld wel; een kleine, random maar fijne selectie aan opties die je misschien net weer even vergeten was:

* Fier Amsterdam, nu alle ogen op Amsterdam Oost gericht zijn - waar de zaak dit weekend de tweede vestiging van Rotisserie opent - schuiven wij ondertussen lekker rustig aan in West. Meer info hier.

* Regenwindklote-weer, en dus op naar het nieuwe stadsstrand Blijburg waar de kachel aan gaat als het even minder is. De tent is ver genoeg voor de meeste Amsterdammers om een Uber-ritje te vergoelijken. Typisch zondagsdingetje. Meer info hier.

* In diezelfde categorie (een taxirit geoorloofd): de Vergulden Eenhoorn. Je zou hem bijna vergeten aangezien het vooral de grote tuin is die afgelopen zomer hoge ogen gooide, maar in de winter is het er net zo goed puik tafelen. Meer info hier.

* Voor de zaterdag: BOWIE. Niks geen reserveringen, gewoon aanschuiven voor dat Mexicaanse maal. Meer info hier.

* Bij Foodbar 63 Graden is het goed toeven, altijd. O, die pasta. En, ook lekker: pijn in de portemonnee krijg je er niet van. Meer info hier.

* Wij schoven pas weer eens aan bij de Walter Woodbury Bar; best wel een goed idee al zeggen we het zelf. Meer info hier.

* Iedereen aan de Jerk Chicken van Plato Loco! Al is een plekje niet bepaald gegarandeerd in het kleine buurtrestaurant maar een telefoontje en je weet het. Meer info hier.

* The Lobby, altijd (al-tijd) The Lobby, het restaurant van Hotel V Nesplein, waar het eten goed en de bediening om door een ringetje te halen is. Beloofd. The Lobby (de foto's hierboven zijn bij The Lobby genomen)