29 juli 2020, door Nina van Hilst

De handigste gadgets voor het strand en aan het water met kleine kindjes

29 juli 2020, door Nina van Hilst

De handigste gadgets voor het strand en aan het water met kleine kindjes

We gaan naar het strand en nemen mee… Meestal te veel om te sjouwen. En daar houden we niet zo van. Onze essentials zijn sowieso de lekker grote tas van Studio Noos, de zonnebrand van Naïf, de zonnehoedjes van Atelier des Femmes. Maar wat zijn nu de handigste gadgets voor het strand en aan het water met kleintjes? Zodat je je niet een ongeluk sleept, urenlang vermaak hebt en dat allemaal nog veilig gebeurt ook. We maakten een lijstje.

Het strandbadje

Het strandbadje

Wellicht kenden jullie hem al maar we spotten hem vandaag op het strand en vonden hem toch een partijtje eureka. Het opvouwbare strandbadje voor je baby. Net als die onhandige gooitenten (wie kent het gestuntel na een festival niet?) vouw je hem op tot een klein pakketje. Eenmaal op het strand graaf je een kuiltje, plopt het badje open, wat water uit de zee erin en zo kan je baby toch lekker plonzen zonder in die grote “gevaarlijke” zee te gaan. We hebben nog geen “beste” merk gevonden maar even Googlen op “strand badje” en je krijgt zo enkele webshops met deze handigheid.

Flexibele strand-emmertjes

Flexibele strand-emmertjes

Zeiden we al dat we niet van sjouwen hielden? Strand-emmers zijn natuurlijk onmisbaar voor een dagje strand met kindjes maar zulke ondingen in je tas. En al helemaal onmogelijk om mee te nemen in je vakantie-koffer. Gelukkig zijn daar de flexibele Scrunch strand-emmertjes van Funkit. Deze siliconen emmertjes zijn verkrijgbaar in felle kleuren of in mooie pasteltinten. En uit ervaring weten we dat ze jaren meegaan.

Extra veilige zwembandjes

Extra veilige zwembandjes

Waterratjes in jullie gezin? Als ze nog geen zwemles hebben gehad, moeten ze natuurlijk zwembandjes aan. Het Scandinavische merk Aquarapid heeft opblaasbare zwembandjes met een spons aan de binnenkant. Wanneer het zwembandje onverhoopt leegloopt dan is daar de spons to the rescue. En zal het bandje toch nog blijven drijven. En dat voelt wel zo veilig.

Compact zonnescherm

Compact zonnescherm

Steeds weer weet het Nederlandse merk Fatboy met handigheidjes te komen. Deze keer bedachten ze het niet zelf maar namen een bestaand product over van twee Franse vrouwen. De Miasun is een zonnescherm dat je mee naar het strand neemt in een klein pakketje. Zeg maar dag tegen het sjouwen met een parasol. De Miasun kan worden opgezet op verschillende manieren en biedt UV-bescherming voor je kleintje(s) en jezelf.