Nederland28 maart 2023, door Isa de Laat

Beachcamp De Lakens in Bloemendaal: luxe surfkamp camping in eigen land

Nederland, 28 maart 2023, door Isa de Laat

Beachcamp De Lakens in Bloemendaal: luxe surfkamp camping in eigen land

Het strand ziet er beter uit vanaf een surfplank, dat is een feit. Zonnetje op je bol, tenen in het water en aanzetten wanneer de golf komt, klinkt als de ideale vakantie. Surfcamps zijn hot en veel Nederlanders reizen dan ook naar een van de surfcamps in Spanje, Frankrijk of zelfs Bali af in de zomer. Heel leuk, maar ook een tikkeltje lastiger te realiseren dan een vakantie in eigen land. Wat nou als we je vertellen dat je ook een Nederlands surfkamp vanaf een surfboard kunt zien? Beachcamp De Lakens is een luxe pop-up surfdorp of all-in surfverblijf dat jaarlijks wordt opgebouwd in de duinen van Bloemendaal. Bijzijn is meemaken, want geloof ons: dit is wat je wilt boeken. En het best van alles? Het beachcamp bevindt zich op 200 meter afstand van het strand? Dichterbij het strand overnachten kan niet! 

 

Meer Europese surfcamps hebben we voor je verzameld in dit lijstje.

Beachcamp De Lakens

Beachcamp De Lakens

Beachcamp De Lakens opent al eind april en sluit eind augustus. Het beachcamp heeft een besloten plek die onderdeel uitmaakt van camping De Lakens in Bloemendaal (we schreven al eerder lovende woorden over deze camping). Het beachcamp heeft een eigen plek met diverse faciliteiten, bedoeld voor zowel families als 25-plussers die op zoek zijn naar een ontspannen, gezellige en sportieve vakantie aan de kust. Hier kampeer je in stijl hoor, met luxe tipitenten voor twee tot maximaal vijf personen. Jep, dan heb je dus degelijke bedden, elektriciteit, een koelkastje en veel sfeer. En jep, dan ben je dus aan het glampen (kamperen hoe we dat het liefst doen). Je vindt op het beachcamp zelfs een restaurant en een wellnessbus voor massages en pedicures. En dat laatste heb je nodig, want luieren is zonde als je op deze plek bent. Veel liever pik je een surfboard en wetsuit op en loop je naar zee. Wie nog veel te leren heeft kan ter plekke surfles nemen. Kitesurfen en zeilen kan eveneens vlakbij!

Oké, we nemen onze woorden terug. Rustig aan doen is zelfs hier leuk als je kiest voor yoga, in de hottub zitten of deinen in een hangmat. Voor kinderen wordt iedere dag van alles georganiseerd en in de avond zijn er optredens van singer-songwriters, worden er films gedraaid in de outdoor cinema of kan je meedoen aan een pubquiz. Je reservering is inclusief vegetarische diners en wie wil kan dagelijks een ontbijtbuffet boeken.

De organisatie van het pop-up beachcamp zorgt voor dat ultieme laidback vakantiegevoel in hartje Nederland, met goede bedden en hippe beachclubs in de buurt van het surfcamp. Het enige waar jij nog op hoeft te hopen is dat het Nederlandse zonnetje zich laat zien. Al staat er voor de zekerheid ook een kacheltje in de tenten.

 

Beachcamp De Lakens