20 mei 2020, door Maartje

Home Sweet Hotel – Dé tips voor een get-a-way in huis

20 mei 2020, door Maartje

Home Sweet Hotel – Dé tips voor een get-a-way in huis

We mogen, alleluja, steeds meer naar buiten maar stiekem, niet verder vertellen, zijn we ondertussen ook weer helemaal verknocht geraakt aan ons eigen fijne thuis. We zijn heer en meester geworden in het 'thuis-hotellen', het 'thuis-restauranten', het vroeg ons bad & bed induiken én we weten hoe we onszelf moeten kietelen om dat vakantiegevoel gewoon in huis te brengen. Hoe we dat doen? Met deze vijf (en een Bart Bonus) tips kom je een heel eind! Beloofd. Home Sweet Hotel, zo doe je dat.

De geur van je lievelingshotel

De geur van je lievelingshotel

Je huis als een hotel laten voelen begint met één hele belangrijke tip: geur! Niets doet zoveel denken aan een plek als een goed die, uiteraard, bij die plek hoort. De meeste boetiekhotels hebben een huisgeur, verkocht in de vorm van een geurkaars en ik ga nooit naar huis zonder. Coqui Coqui in Mexico is zelfs bekender van hun geuren (al wil je ook ooit een keer in een van de hotels geslapen hebben = prachtig).

Ben vooral niet te zuinig! Iedere ruimte mag naar een andere ruiken. In onze slaapkamer staat de kruidige kaars van Hotel Costes in Parijs – die is echt verrukkelijk. Een beetje duister bourdoir en een hele grote dot Franse chic.

Onze extra kamer, die functioneert als leeskamer, kreeg een Marokkaans tintje, aangevuld met de huisgeur van La Mamounia, hét hotel van Marrakech. Ook kruidig, maar dit keer met een frisse ondertoon van citrus. Hoe Marokkaans wil je het hebben?

Denk je Frankrijk, dan denk je aan lavendel, toch? En het kleinste kamertje in huis ruikt bij ons altijd naar landelijk Frankrijk: hier hebben we namelijk standaard de spray met lavendelgeur van method staan. Ruikt het altijd naar bloemetjes. En vakantie.

Extra tip: doe eens leuk (vooral lief voor je huisgenoten) en vouw na je toiletgebruik (en het sprayen) het uiteinde van je toiletrol in een puntje! Voelt zo luxe.

Tot slot in deze geurkaarsenreeks een verrassende (we hebben ‘m nog niet geroken maar hij is onderweg): de vakantiegrootmeesters Club Med hebben een eigen té leuke vakantie-geurkaarsenlijn gelanceerd. Home Sick. Je wil ze eigenlijk allemaal. Fingers crossed dat ze net zo lekker ruiken als alles er uit ziet.

Liever alles uit handen geven? Ook dat kan: Home Suite Home – de eerste hotelervaring aan huis (leuk vaderdagcadeautje)

comfort first

comfort first

Niets voelt zo luxe en hotel-like als een dikke, fluffy badjas (of juist een heerlijk lichtgewicht exemplaar in kleuren waar je normaal niet zo snel voor zou kiezen) en van die ras-zuivere hotelsloffen. De heerlijkheid!

Wij schaften de van sloffen van het Pulitzer Hotel Amsterdam aan: perfect. Die staan onder het nachtkastje en de dikke badjas hangt binnen handbereik. Netflix aan en chill!

Plus, en daar moet je natuurlijk maar net budget voor hebben, gaven we onze slaap- en badkamer een upgrade met een paar luxe nachtkastjes. Sloffen er onder, de laatjes vol met boeken en een knappe nachtlamp en natuurlijk een geurkaars erop (die van Graanmarkt 13 is ook heerlijk). Een van de dingen die een boetiekhotel zo fijn maken, is dat de gemaakte keuzes niet altijd de meest ‘veilige’ of praktische zijn, maar dat er echt een keuze wordt gemaakt voor looks. Zoals zwarte nachtkastjes: daar mag je iedere dag met een spray method en een doekje overheen. Die ligt dan ook standaard in ons nachtkastje. Ruikt meteen lekker! Win-win.

Netflix tips nodig? Hebben we! Netflix, de update

Spotify

Spotify

Weet je dat de meeste hotels hun eigen playlist op Spotify hebben staan? Is zo!

Die van Hoxton Paris is bijvoorbeeld heel leuk, en die van het Ace Hotel ook, net als die van het Soho House!

Dek je bed op

Dek je bed op

Klinkt maar wat eenvoudig maar heus, een opgemaakt bed, en het liefst nog met strak gestreken beddengoed is, naast lekkere geuren die doen denken aan vakantieoorden, de sleutel tot het ultieme gevoel van een boetiekhotel in je eigen casa.

Daar deden we al eerder een boekje over open: lees hier alles over onze favoriete (duurzame) dekbedden (and you can thank us later).

Als je dan toch bezig bent: denk er aan om hoekje te creeeren in je eigen huis. Hang je lievelingsjurk op een hangertje in het zicht (je weet wel, die jurk die altijd mee de koffer in moet, leg je mooiste (vakantie)boeken op een stapeltje naast je bed of je bad (en plant er een geurkaars bovenop). Schaf een knap spiegeltje aan en etaleer je sieraden erop of ervoor en tadaa, daar is je mini boetiekhoek in je eigen huis.

Blokkie om

Blokkie om

Het leukste aan op vakantie gaan, van een stedentrip tot een lange strand- of skivakantie, is natuurlijk dat blokje rond het huis. Nu ken je dat blokje rond je eigen huis ondertussen vast al uit je hoofd (sowieso: ben je eigenlijk al wel eens mij dat gekke kleine afhaaltentje geweest waar je eigenlijk nooit per se naar toe wilde? Doen! Wie weet wat voor verrassing je te wachten staat), maar ook daar hebben we een goed idee voor: Little Escapes Herzien! Ons boek, in een vernieuwde uitgave, vol met tips in de buurt. Misschien niet meteen om de hoek van je eigen huis, maar ver weg is het nooit. En zo maak je vanuit je eigen bed, bad of bank plannen voor morgen, net zoals op vakantie.

Geniet!

Enne, al die method producten zijn ecologisch en heel gewoon bij de AH te koop. Kind kan de Home Sweet Hotel was doen.

Wat er, naast een fles method met lavendelgeur, nog meer op en in ons nachtkastje ligt? Een stapel boeken uiteraard, welke lees je hier: Barts Boekenclub én wat voor de fun. Zie In bed met Bart. Het is namelijk écht net vakantie tegenwoordig, bij ons thuis.