Maleisië, Azië11 augustus 2017, door Maartje

DIT MOET JE DOEN EN ZIEN IN KUALA LUMPUR

Maleisië, Azië, 11 augustus 2017, door Maartje

DIT MOET JE DOEN EN ZIEN IN KUALA LUMPUR

Wie naar Maleisië gaat (lees hier over het leukste van het land: favoriet in Maleisie), start zijn reis hoogstwaarschijnlijk in Kuala Lumpur, een stad die erg internationaal aandoet vanwege de vele expats die zich hier vestigen. Een échte Maleisië experience zul je hier dan ook niet ervaren, maar hé, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niks te doen is in Kuala Lumpur, KL voor intimi. En dan? Nou, dit moet je doen en zien in Kuala Lumpur

Naast ‘highlights’ als de Patronas Towers en de immens grote shopping malls - Berjaya Times Square heeft zelfs een achtbaan ín de mall - zijn de volgende plekken de moeite waard om te bezoeken:

Barts-Boekje-chian town KL

Lekker en goedkoop eten doe je (overdag) in Chinatown, Central Market en Petaling Street Market. Tip: haal bij die laatste een soja juice, super lekker en cheap. ’s Avonds eet je de lekkerste en goedkoopste gerechten op Jalan Alor in de wijk Bukit Bintang. Deze straat is altijd druk en staat vol met lokale street food tentjes. Mijn favorieten? Pad thai (met seafood) en Nasi Lemak. De wijk Bukit Bintang komt sowieso helemaal tot leven in de avond en je kunt hier als vrouw vrijwel overal meedoen aan gunstige happy hours en lady nights, just saying.

Barts-Boekje-helipad

Voor een mooi uitzicht over de stad en de Patronas Towers ga je naar Helipad. Drink hier een cocktail voor de sfeer en besef je meteen even dat je de ultieme toerist uithangt, want ja, iedereen op dit dakterras komt - net als jij - voor een fotomomentje. Wil je graag backpackers ontmoeten? Dan ga je naar de bar van het ‘Reggae Mansion’ hostel.

Iets buiten de stad vind je de Batu Caves, ofwel een tempel in een grot. Als je al veel tempels hebt gezien, ga je hier niet echt versteld van staan, maar als je meerdere dagen in KL doorbrengt, is dit een prima uitstapje voor een dagdeel. Je komt bij de Batu Caves met de trein vanaf KL Sentral voor 2,60 RM (ongeveer 50 eurocent). Rondom de tempels zijn onwijs veel aapjes, heel schattig, maar let wel even goed op je camera’s en telefoons. De aapjes zijn namelijk geoefende zakkenrollers. Downaide aan deze plek: veel toeristen voeren de aapjes en ik zag zelfs een aapje heel keurig een Magnum ijsje uit de verpakking halen. Niet ok.

Barts-Boekje-botanische tuin

Mijn absolute favoriet van Kuala Lumpur? De Lake Gardens. Deze botanische tuinen zijn waanzinnig en ontzettend groot. Je vindt hier de meest uitgebreide collectie palmbomen, varens, kruiden, bloemen en noem maar op. Er is zelfs een soort playground van bamboehutten! Heerlijk om doorheen te wandelen en tot rust te komen dus. Sidenote: er is ook wifi in de tuinen, maar eigenlijk probeer ik op reis part-time een digitale detox te houden en dat kan ik best wel aanraden.

Nog een paar praktische zaken: download bij aankomst meteen de Grabcar app (overigens ook je hulp in bange tijden op Bali). Deze is vooral in de spits goedkoper dan Uber en werkt eigenlijk exact hetzelfde. Van en naar de airport wordt een extra fee berekent vanwege de tol, die betaald moet worden. Verder zijn taxi’s vaak duur, OV is op zich prima, maar lopen is wat mij betreft toch altijd de beste manier om jezelf te verplaatsen.

Liefs, Renée

 

 

Bovenste beeld via @planet___x