Spanje, Malaga13 maart 2024, door Demi Passier

Overnachten in de buurt van Málaga? El Molino Santisteban, Spanje is hét antwoord

Spanje, Malaga, 13 maart 2024, door Demi Passier

Overnachten in de buurt van Málaga? El Molino Santisteban, Spanje is hét antwoord

Aha, daar hebben we 'm weer: het altijd fijne Málaga. Goed eten (zei er iemand verse vis?), van alles en nog wat te doen binnen een uur rijden, en natuurlijk het o zo fijne klimaat, het hele jaar door. Een ticket is zo geboekt (en meestal niet al te duur), dus dan rest alleen nog de vraag waar we gaan slapen... Eigenlijk willen we ook weleens net buiten het centrum van de stad kijken met al die leuke activiteiten rondom Málaga. In comes El Molino Santiseban, een prachtige B&B op zo'n 45 minuten rijden vanaf het vliegveld van Málaga. Het pand waarin de B&B huist is gebouwd in authentieke Andalusische stijl - prachtig. Het mooiste van allemaal? Dat moet de overdekte patio met fontein zijn, en het uitzicht op de 600 jaar oude watermolen waar de eigenaren zelf wonen. Picture perfect to the max.

El Molino Santisteban ligt aan de rivier El Río Grande, en langs de prachtige weg van Malaga naar Ronda (het witte stadje Ronda is ook een dikke tip). En dat allemaal tussen de sinaasappel- en olijfboomgaarden, dichtbij het Nationaal park Sierra de Las Nieves, en de Moorse plaatjes Guara en Tolox. Genoeg te doen! Dus ja, overnachten doe je bij El Molino Santisteban, Spanje.

Het complete plaatje

Het complete plaatje

We kunnen er lang of kort over zijn, maar wat B&B El Molino zo bijzonder maakt (naast de ideale locatie, een perfecte plek voor je roadtrip door Andalusië) is de persoonlijke aandacht die de eigenaren aan hun gasten geven. Alles – ja, echt alles – kan via de B&B geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk ontbijt en diner, ter plaatse of op locatie. Al doe je dat bijvoorkeur bij je thuis voor even: de versheid van de producten, de opmaak van het menu en ook de bediening en aankleding van het restaurant zijn de vakantie-droom. Dat zie, proef en voel je! Zin om de omgeving te verkennen, of om een activiteit in de buurt te ondernemen? Ook dat kan geregeld worden.

Er is namelijk niks lekkerder dan zorgeloos het vliegtuig in stappen en weten dat alles op locatie nog gepland kan worden – toch? De lieve eigenaren doen er alles aan om het verblijf zo prettig als het maar zijn kan te maken. Eigenlijk een beetje alsof je thuis bent, maar dan zonder de zorgen. Tel erbij op dat het er ook nog knap uitziet. Beeld je een knusse en romantische witte B&B in, met heerlijk zwembad met ligbedjes in een oase aan groen. Lees: uitgestrekte olijf- en sinaasappelbomen. Ja, dat dus. De B&B heeft maar zes kamers, waardoor persoonlijke aandacht hoog op de agenda staat. Het enige waar jij je nog zorgen om hoeft te maken is wat je voor de koud drankje je gaat bestellen en of je je wel goed ingesmeerd hebt.

Locatie locatie locatie

Locatie locatie locatie

De locatie is natuurlijk top! Vlakbij Malaga, Ronda en stranden van Marbella en toch rustig midden in de natuur. Wat opvalt is dat er echt overal water om de B&B heen te vinden is. Denk aan rivieren, en stromen water die langs de watermolen lopen. En ja, hierdoor ook in de zomer! Geen gele grasvelden te bekennen. Groene bomen en struiken. Ook is de B&B gebouwd op de warmte – en koelt het ‘s avonds heerlijk af gezien El Molino zich naast de kust bevindt. Yesss nature all around, wat de B&B nog romantischer maakt en echt een oase aan rust.

Horeca in de buurt

Horeca in de buurt

Dus ja – je hoeft hier de B&B dus niet te verlaten om dat ontzorgde vakantiegevoel te hebben. Wil je dat toch? Dan zijn er genoeg leuke restaurants in de buurt waar je ook een hap kunt gaan eten. Here we go:

  • El Rengue in nabije dorp Coin. Een heerlijk tentje met verse Spaanse ham, worst, kaas, wijnen en tapas. Wij zouden het wel weten.
  • Bar Nuevo in nabije dorpje Casarabonela. Spaanser dan Spaans met tafeltje op autoluw plein en uitzichten tot aan Malaga. Hier kom je geen toeristen tegen.
  • Oyana Beach, Marbella heeft heerlijk eten en top bediening, ook op je bedje aan het strand. En het strand is breed en mooi.

Goed om te vertellen: El Molino Santisteban is ook in zijn geheel af te huren voor groepen, gezelschappen, families en uiteraard ook de koters zijn welkom.