Nederland, Amsterdam7 februari 2018, door Maartje

Festival Camp Moonrise – de eerste namen

Nederland, Amsterdam, 7 februari 2018, door Maartje

Festival Camp Moonrise – de eerste namen

Genieten van fijne muziek, eten op restaurantniveau, een Wes Anderson-achtige setting, desgewenst een ready made tentje mét bed en natúúrlijk alleen maar leuke mensen. En vrijgeestige kids mogen ook mee. We tellen de volle manen al af naar Camp Moonrise. Een boutique weekender extraordinaire. We waren al verkocht bij het horen van de plannen. Inmiddels zijn de eerste namen bekend. En zijn we dolgelukkig met onze early birds in de zak.

Moonrise 4

Nog even in het kort voor wie bovenstaande – eerste alinea lichtblauwe letters – link niet heeft aangeklikt. Camp Moonrise is een nieuw boutique festival in Bussloo. Op de groene Veluwe. In een magische setting kun je muziek, kunst, theater, yoga, wellness, talks en goed eten verwachten. Je bent welkom in je eigen tent en camper. Een van de tenten met (veld)bed reserveren kan ook. Of - nóg leuker - je meldt je aan om een eigen kamp te bouwen. Waar we toch wel een beetje - ok, een héél klein beetje - een Burning Man gevoel van krijgen. Je betaalt €0 voor een eigen tentje tot €499 voor een slaapunit met houten vloer, echte opgemaakte bedden, elektriciteit én een eigen veranda. Tot zover deze promo-folder-omschrijving.

moonrise 1

Over naar de leuke zaken. Let’s start met de beloofde gastronomie. Want zonder lekker eten… Het pop-up restaurant The Greenhouse wordt bekookt door niemand minder dan Joris Bijdendijk – chef bij het Rijks – en Guus Thijssen. Sfeervolle tafels, lokale seizoensgebonden producten en een berg magie van de chefs zorgen voor een festivalmaal als nooit tevoren. Niet alleen kun je hier aanschuiven voor denderend goed eten. Tevens worden er workshops, demonstraties en tastings gehouden. Leuke gimmick voor de foodies onder ons. Naast The Greenhouse voorzien de mannen van Café Caron ons van nog meer eetplezier en zorgt Bacchus – de mensen van het festival, niet de god – voor wijnen op niveau.

Moonrise 2

De locatie is check, je bedje is check, het eten is check en de drank is check. De laatste cruciale factor is dan nog het entertainment. Qua livemuziek staat er een mix aan jonge talenten en oude rotten –als je 25 jaar als band bestaat dan mogen we dat wel zeggen, toch? - geprogrammeerd. Van Afrikaanse hiphop tot Amerikaanse folk. Van melodramatische pianomuziek tot bluesy funk. De geboekte DJ's draaien Detroit house, iets wat als pruimenlikeur klinkt, swingende soul en Grammy-winnende beats. Verder staat er theater, edelsmeden, kalligraferen, poëzie, origami, mediteren, yoga en ijsbadzitten op het program. En meer. We droppen nog even wat namen. My Baby, Bombino, Joep Beving, New Cool Collective, Tamino, Kenny Dope, Unders, Tenzers, Gilles Peterson, Juf Mirjam, Joost van Bellen, Tim den Besten en Jules Deelder. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe dat klinkt, dan hebben ze een Spotify playlist gemaakt om alvast in de stemming te komen. En houdt de website of Facebook page in de gaten voor de namen die nog gaan komen.

Al met al genoeg bekends en onbekends, lekkers, interessants, chills en hysterisch om te gaan ontdekken. First timer festivals, wie houdt er niet van.

Camp Moonrise, 22-24 juni 2018, Bussloo, Veluwe. Meer info en tickets vind je hier.