14 augustus 2016, door Maartje

Festival Roef, Amsterdam – 9 september 2016

14 augustus 2016, door Maartje

Festival Roef, Amsterdam – 9 september 2016

Even ontsnappen aan de drukte van de stad maar toch niet je geliefde Amsterdam willen verlaten? Dilemma’s, dilemma’s. Geen zorgen, festival Roef biedt de oplossing. Vrijdag 9 september geven zeven hoge daken van Amsterdam je unieke kijkjes en een nieuwe blik op het Amsterdamse daklandschap tijdens het intieme rooftop festival Roef. Ware paradijsjes boven de stad – jawel – daklandschap met torenhoge potentie. Aldus de achterliggende gedachte van de organisatie, die wil pleiten voor meer groene daken in de stad.

Wat je kunt verwachten? Denk hottubs en sauna’s, groene dakakkers en prachtige kassen, verrekijker voorstellingen (ja écht, awesome) en ongekende uitzichten. Gevalletje indian summer in Amsterdam dus, met theater en muzikale hoogtepunten van jazz tot opera.

En waar vind je deze zeven hoogtepunten? Bovenop het Benno Premselahuis (Hogeschool van Amsterdam), de Filmacademie en de Theaterschool kun je gaan genieten van uitzicht wat normaal niet toegankelijk is voor publiek. Op het dak van het Volkshotel vind je hottubs en sauna’s inclusief (ont)spannende operette en dichtkunst. Vanaf daar heb je ook uitzicht op een bijzondere rooftop voorstelling bij het Student Hotel. En tot slot doen de groene daken van Zoku en het dakterras van Nest ook mee. Dat schreeuwt om cocktails in een hottub bij zonsondergang dus – al zeggen we het zelf... #neemjezwembroekmee Rooftopfestival Roef.

Vrijdag 9 september 17:00 – 23:00 uur

Tickets via Roef.

Early birds €7,50

VVK €10,-