Spanje, Ibiza30 augustus 2019, door Maartje

Ontdekje plekje op Ibiza: Finca the Yard Ibiza is een droom

Spanje, Ibiza, 30 augustus 2019, door Maartje

Ontdekje plekje op Ibiza: Finca the Yard Ibiza is een droom

De wereld kent twee typen mensen: iedereen die van Ibiza houdt, en de rest. Leden van de eerste club (hoi) blijven roepen dat je op het kleine Spaanse eiland écht nog onontdekte parels kunt vinden. Rustige oorden waar je geen kip tegenkomt. Iedereen die de andere kerk aanhangt, gelooft daar geen snars van. De beste manier om hen toch te overtuigen, is om ze naar Finca The Yard op Ibiza te sturen.

Finca the Yard Ibiza

Finca the Yard Ibiza

Allereerst geeft Google Maps een compleet andere gps-locatie aan dan op de website staat aangegeven, en het adres op de website klopt bij nader inzien ook niet. De beste manier om voor de eerste keer bij Finca The Yard Ibiza te komen, is door naar de manege in de buurt te rijden – die staat in een prachtig natuurgebied waar je vast nog nooit bent geweest – en daar rustig te wachten tot de goedgemutste grijsharige Italiaanse dame die de finca runt je op komt halen. Vanaf daar is het een aantal hobbelige zandpaden over en dwars door een aantal struiken heen (een oude eend redt het maar net) tot je aankomt bij de eeuwenoude finca die het bezit is van een Italiaanse familie.

Een familie met Heel Veel Smaak. Overal waar je kijkt hangen, staan en liggen de mooiste details zoals een rijtje leren paardrijlaarzen, hele oude Mulberrytassen losjes aan een verroeste haak, badlakens in alle tinten en printen blauw en groen, vergeelde familiefoto’s, een oude schrijfmachine, een kapstok vol met zonnehoedjes…

En dan zijn we pas in de eerste gemeenschappelijke ruimte. ’s Ochtends eet je in de tuinkamer achter het huis en de overwoekerde patio van stevig Marokkaans servies in de mooiste kleur smaragdgroen. Op die borden en in die schalen groente en fruit uit de omgeving – best ever.