Nederland14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

Trend alert: dit gaan we in 2021 allemaal eten en drinken

Nederland, 14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

Trend alert: dit gaan we in 2021 allemaal eten en drinken

Schot voor open doel: wat hebben we in 2020 het uit eten gaan (heul heul heul) erg gemist... Joh. Thuis deed iedereen op zijn of haar manier alsnog z'n best om het een en ander aan culinaire hoogstandjes op tafel te toveren. Met een beetje hulp van die bestelde diner box en/of met wat inspiratie van Barts KookBoekje.

 

Dat was 2020 want in 2021 gaat de boel heus echt heel anders. Heus. Echt. En dat verwachten niet alleen wij; ook de luitjes van The Fork, je weet wel, dat reserveringssysteem die ervoor zorgt dat je altijd een tafeltje hebt in je meest favoriete restaurant, zijn het hiermee eens. 2021 are you ready? Want hoe gaan restaurants inspelen op het blablabla nieuwe normaal. Dit zijn de verwachte food trends. 

Lunchen wordt het nieuwe dineren
Dikke tien pluspunten voor deze nieuwe trend. Want, geef toe: tijdens een vakantie in het buitenland, Spanje, Italië, Frankrijk maar zelfs al in België is lunchen gewoon altijd beter dan hier in ons eigen kikkerlandje. Waar we in 2020 nog genoegen namen met een bammetje is de voorspelling dat we in 2021 massaal de deur uit gaan voor een (uitgebreide) lunch.

Met uitgebreid borrelen is ook niks mis, kijk hier voor de beste traiteurs van Amsterdam.

Feiten wil je weten? Komt ‘ie: 60% van de ondervraagden geeft aan in de toekomst graag buiten de deur te willen lunchen. Van deze groep zegt 28% dit te doen om de restauranthouders te ondersteunen. Het ziet er dus naar uit dat de uitgebreide lunch het diner gaat vervangen!

West-Afrikaans food
Door Mediterrane trends komen er steeds meer groenten op het menu. Er komt langzaam een nieuwe exotische variant aan het food front: namelijk de (West) Afrikaanse keuken. Het West-Afrikaanse continent heeft een een enorm divers smaakpalet en staat met name bekend om stoofschotels met een kruidige twist. Fan van Afrika zijn we sowieso, kijk maar eens.

Alcoholvrije cocktails
Een katerloos weekend, dat klinkt als muziek in de oren! Hier bij Bart zijn we er de laatste tijd al meer mee bezig, alcohol free it is. En niet alleen bij Bart want het schijnt zo te zijn dat steeds meer mensen in Nederland nadenken over de effecten van alcohol. Alcohol vrije inspiratie nodig, lees hier meer. 

Creativiteit
Het sluiten van de horeca heeft er voor gezorgd dat veel horecaondernemers creatieve verdienmodellen hebben ontwikkeld. Deze trend van knappe en creatieve concepten zet in 2021 alleen maar door. Je kan gerechten bestellen of afhalen bij restaurants, die je thuis zelf mooi kunt opdienen. Ook ga je steeds vaker zien dat je via de livestream serveer of kooktips krijgt.

Prinses op de Kikkererwt
Hummus, falafel, in 2020 was het niet te missen. Kikkererwten zijn ook niet meer weg te denken. De kikkererwt is rijk aan vezels en plantaardige eiwitten en wordt gezien als de vervanger van de in 2020 veelgebruikte bloemkool. Komend jaar voelen we ons allemaal een prins of prinses op de kikkererwt. Bij Bart eten we soms ook lekker vega, klik hier voor lekkere vega recepten. 

Supermarkten worden een healthy one-stop shop
Iedereen is steeds meer op zoek naar voedingssupplementen, vitamines en biologische voedingswaren zoals superfoods, bone broth (dit is een bouillon op basis van botten) en gefermenteerde producten die een heilzame werking op ons immuunsysteem hebben. Supermarkten zoals het Amerikaanse Wholefoods voorspellen dat de grens tussen apotheek en supermarkt in 2021 steeds meer gaat vervagen.

Bij Bart is Vita Vita een populair, Vita Viva is een Nederlands merk vitaminen van hoge kwaliteit en hoge dosis natuurlijke ingrediënten. Lees hier meer.

Copaiba, de nieuwe vervanger voor CBD-olie
CBD-olie, is het legaal of niet? Het blijft een grijs gebied maar dat het populair is, is zo gek niet. De bewezen voordelen bij de behandeling van angst, chronische pijn en ontsteking worden ondersteund door steeds meer bewijs uit verschillende onderzoeken. Maar nu is er een nieuwe, volledige legale optie, genaamd Copaiba. Deze etherische olie wordt gewonnen uit de hars van de Copaifera-boom en heeft dezelfde uitwerking en voordelen als CBD-olie. Verwachting? Dat Copaiba de komende jaren meer en meer opduikt in de biologische en natuurlijke voedingswereld.