9 december 2017, door Maartje

Het grote groene kadotip lijstje: duurzaam, gezond en bewust PART II

9 december 2017, door Maartje

Het grote groene kadotip lijstje: duurzaam, gezond en bewust PART II

De eerste cadeaus zijn al gegeven, de gedichten geschreven en onze buik zit al vol van de pepernoten. Yup, we kunnen door naar het volgende december festijn: kerst! En er mag weer geshopt worden. Na-tuur-lijk doen we dat alleen nog maar (zo) duurzaam, gezond en bewust (mogelijk). Zodat we met de euro’s die we spenderen ook mensen elders in de wereld, de dieren, de planeet en de toekomstige generaties een cadeau geven. In navolging van Het grote groene kadotip lijstje nummer 1, hier het grote groene kadotip lijstje part II

Sissy-Boy Kerstmarkt – 9 december, Amsterdam
Het belooft zoals ieder jaar hutjemutje druk te worden maar ook voor je groene Christmas prezzies is de Sissy-Boy Kerstmarkt een aanrader. Voor hem, voor haar en voor mini hebben ze fijne duurzame kerstcadeaus van onder andere SOXS, Doing Goods, Riverstones, Naïf, Rock Your World, LO Amsterdam en veel meer. Mensen ook. De glühwein, muziek en Santa’s Candy Store doen je de drukte op het Amstelveld zo vergeten.

Meer kerstmarkten in Amsterdam? Hier lees je ze allemaal: kerstmarkten Amsterdam '17

VeggieWorld Winter Fair – 9 december, Vijfhuizen
De enige vegan kerstmarkt van ons land. Jezelf lekker vol eten aan de plantaardige kerstsnacks terwijl je veganistische kerstinkopen doet en duurzame cadeaus shopt. Op de VeggieWorld Winter Fair zijn 70 kramen, lezingen, foodtrucks en volop diervriendelijke jingle bells.

 

Barts Boekje - bonnet amsterdam

Le Bonnet
Onder het motto “buy less, choose well, make it last” is het natuurlijk helemaal uit om ieder jaar 10 nieuwe mutsen te kopen. Le Bonnet heeft het begrepen. Ze maken de mooiste tijdloze beanies en sjaals die je volgend en over 5 jaar weer uit de kast kunt trekken. Ethisch verantwoord en handgemaakt in Schotland van 75% wol en 25% zogenaamde Caregora. En – trust me – het zit zachter dan zacht om jouw of je liefs hoofdje.

Lagom boek
Vorig jaar waren we in de ban van het Deense Hygge en het Japanse Ikigai, dit jaar is het Lagom. Deze Zweedse levenskunst leert ons: doe niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Met een lang, gelukkig en bewust leven tot gevolg. Leuk voor je moeder, je tante, je collega of het dobbelspel.

Barts Boekje - principles

Principles of Light
Geef een kunstwerk cadeau. Principles of Light a.k.a. Sevilay Maria maakt prachtige portretten met een fotografie techniek uit 1851. Ja er worden chemicaliën gebruikt in het proces maar waar mogelijk hergebruikt Sevilay deze. En het mooie portret van je geliefde kan nog honderden jaren worden gekoesterd. Geen wegwerpertje dus. Geef een collodion plaat twv €250 cadeau d.m.v. een mooie cadeaukaart en betaal hiervoor in december €150.

Bedrock boek
Wat diepgaander en wat meer leeswerk is het Bedrock boek. Voor thema’s als liefde, werk, duurzaamheid, vriendschap en samenleving geven ze je informatie, ervaringen en tips hoe een bewuster leven te leiden. Een dik boek vol mooie levenslessen dat je met liefde cadeau geeft.

Barts Boekje - coal

Sort of Coal
Gefilterd water drinken we graag. Alleen zo'n plastic Brita waterkan is nou niet echt wat je op je mooi gedekte tafel wilt zetten. Toen zagen we het plaatje van een waterkaraf van Sort of Coal. Witte houtskool - wat dus zwart is, hello mindfuck - filtert het water op een natuurlijke manier en geeft gezonde mineralen af. Het ziet er daarnaast nog super stoer en pretty uit ook.

Barts Boekje - agenda

De Groene Agenda 2018
Onder de noemer praktische cadeaus; de groene agenda van On The Rocks. Een papieren agenda – voor wie ‘m nog gebruikt anno het digitale tijdperk - met wekelijks duurzame tips, vegan recepten en een overzicht van de seizoensgroente en –fruit. On The Rocks maakt duurzaam geproduceerde notitieboeken van papier gemaakt van steen. Papier van steen, je leest het goed. De Groene Agenda is gemaakt in samenwerking met Merel van De Groene Meisjes.

Naïf Care
Eerst waren er de fijne babyproducten. En vervolgens bleven de mama’s net zo lang zeuren tot Naïf een lijn verzorgingsproducten ontwikkelde voor vrouwen. Deze december hebben ze leuk verpakte cadeausets voor zowel de babies als de babes. Koop je een van de mooie baby of toddler cadeausets, dan geeft Naïf met de actie #smeerendoneer €5 aan de stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC.