Spanje, Ibiza20 september 2020, door Margaux van der Mieden

nieuwe spaanse vrienden maak je bij restaurant Hambrë op Ibiza

Spanje, Ibiza, 20 september 2020, door Margaux van der Mieden

nieuwe spaanse vrienden maak je bij restaurant Hambrë op Ibiza

Never a dull moment op Ibiza: In Santa Eulària, in het stadje zelf deze keer, opende een tijdje geleden Hambrë, een heerlijk nieuw restaurant. De letterlijke vertaling van Hambrë is hongerig, trek, eetlust. Wij blij want op Bart HQ houden we nu eenmaal van nogal van lekker eten, hebben we altijd honger en zit het met de eetlust wel snor. Oké laten we de Spaanse vino ook niet vergeten...

Hambrë, Ibiza

Hambrë, Ibiza

De lach van de vriendelijke eigenaren zorgt ervoor dat je je gelijk thuis voelt. En dan weet je dat je aan het goede adres bent. De groen betegelde bar, beetje Marrakesh vibe valt gelijk op als je binnen stapt, Ibiza stijl spiegels, gezellige lampen met schelpjes een plant hier en daar, gewoon fijn dus. Buiten vooral lage tafels, bankjes, krukjes en dat soort gezelligheid.

Chef Matias Romano creëert samen met zijn team een wisselend menu. Denk aan lokale verse producten. Een all time favorite bij Hambrë is de calamari van Formentera (je weet wel dat kleine buureiland van Ibiza). Ook goeie vega(n) opties zoals geglazuurde aubergine met miso, pesto en nog veel meer lekkers. En niet onbelangrijk voor de kids, ook gewoon een hele goeie burger. Oh heb je zin in een lekker glas wijn en een charcuterie plank eind van de middag? Dan zit je bij Hambrë ook aan het goede adres.

Hambrë is onderscheidend, niet alleen op gebied van hun wisselende, creatieve menu maar ook met de alcoholische versnaperingen zijn ze opvallend en anders dan de rest. Het gros van de wijnkaart bestaat namelijk uit natuurwijnen, iets wat je verder op Ibiza (nog) niet zoveel ziet, als hier bij ons in Nederland. Maar ook de cocktails zien er goed uit, eetbare bloemetjes en gedroogd fruit gewoon net een dat ene stapje verder.

Mediterraanse smaken met een middle east touch- is hoe ze zichzelf omschrijven. Hambrë is iedere dag geopend voor lunch en diner. Reserveren wordt aangeraden maar kom je even binnen hoppen en is er nog plek, dan ben je natuurlijk meer dan welkom.