11 februari 2020, door Maartje

5 heerlijke Spaanse vakantieadressen die je meteen wil (en kunt!) boeken

11 februari 2020, door Maartje

5 heerlijke Spaanse vakantieadressen die je meteen wil (en kunt!) boeken

Noem ons Spanjofielen en we kunnen niet anders dan je gelijk geven. Kun je het ons kwalijk nemen? Het land is ruig en beeldschoon, het eten verrukkelijk, je hebt er bruisende steden en verlaten stranden en je kunt er bovendien een biertje voor twee uren drinken. Moet je wel weten waar je wezen moet, maar dat lees je hier. En dan nog een bedje scoren. Waar dat kan, lees je hieronder.

Boutiquehotel Can Sastre Ibiza

Boutiquehotel Can Sastre Ibiza

Hand in eigen boezem: het is niet de eerste keer dat we hier roepen dat dit echt, echt echt echt, de leukste plek is om te logeren. Op Ibiza in dit geval. Maar toch… Dit is het. Echt. Mark our wordsBoutiquehotel Can Sastre op Ibiza is namelijk nu nog een onontdekte parel waar je, gok ik zo, over een paar jaar nauwelijks meer terecht gaat kunnen want altijd vol. Hoe we dat zo stellig weten? Omdat Can Sastre Ibiza, een kleinschalige agriturismo eigenlijk, die heerlijke, perfect uitgebalanceerde combinatie heeft van looks en gastvrijheid, heerlijk eten en een locatie die buiten de gebaande paden ligt en toch overal dichtbij is. Boutiquehotel Can Sastre, onthoud die naam.

Finca Les Coves

Finca Les Coves

Vroeger begreep ik nooit waarom mensen al een jaar van te voren hun zomervakantie boekten… Daar ben je dan toch nog helemaal niet mee bezig?! En dan krijg je zelf een kleintje, nog minder uren in een dag (zo lijkt het) en is het plots verdomd belangrijk dat alles vroegtijdig in spreekwoordelijke kannen en kruiken is. Kijk, en om die reden tippen we je deze alvast (en halen ‘m tegen de tijd dat het zover is vast weer een keer omhoog): om nu alvast te boeken voor volgende zomer: Finca Les Coves in Spanje, aan de Costa Blanca. Want voor je het weet zijn de accommodacties van de glamping-plus alweer vergeven.

Villa Vista Oceano, Moraira

Villa Vista Oceano, Moraira

Villa Vista Oceano ligt op wat je noemt een droomlocatie aan de Costa Blanca: op tien minuten wandelen van een van de leukste Spaanse dorpjes en aan de rand van een groene vallei vol wijngaarden. Vamos!

Op loopafstand van Moraira (echt!) ligt een droom van een vakantiehuis. Villa Vista Oceano – de naam verklapt al iets over het uitzicht – heeft in 2017 een fikse opknapbeurt gekregen en is zowel van binnen als van buiten een frisse verschijning. Aan ruimte geen gebrek in Villa Vista Oceano: er zijn vier slaapkamers én vier badkamers. Perfect voor die vakantie met vrienden of een week met familie. Hier heeft iedereen voldoende privacy, maar zijn er ook genoeg gemeenschappelijke ruimtes om lekker te kletsen, spelletjes te spelen of samen te eten. De lichte villa wordt omringd door een groene tuin met een plaatje van een privézwembad. Ligbedjes staan paraat, de loungehoek lonkt en de parasol hoeft alleen nog uitgeklapt te worden. Let’s get Spanish.

Lees meer en boek hier

Villa Xanna

Villa Xanna

Met stip één van mijn meest favoriete plekken op aarde is de Spaanse Costa Blanca en dan vooral de omgeving van Moraira en Jávea. Het toerisme is er absoluut aan, wat resulteert in fijne horeca en comfortabel vakantie-vieren, maar je struikelt er niet over de Nederlanders. Ha! Dat ‘comfortabel vakantievieren’ gaat opperbest in een ruime vakantiewoning: een basis waar je ook nog eens vrienden over de vloer kunt laten komen die ‘toevallig’ in de buurt zijn. Pure winst.

Lees meer en boek hier

Villa La Finca op Lanzarote

Villa La Finca op Lanzarote

Alles even schitterend aan Villa La Finca op Lanzarote. Die ruimte, dat zwembad, die gigantische tuin. De droom. Tel daar het uitzicht van Villa La Finca bij op en je wil niet meer weg.

Villa la Finca ligt op een mooi landgoed even buiten het dorp en aan een onverhard weggetje. Met de vijf andere vakantiehuizen op het landgoed deel je alleen de parkeerplaats. Voldoende privacy dus. Binnen is het een mix en match van design en authentiek Canarische meubels. De glazen wanden zorgen dat het licht prachtig naar binnen valt en tegelijkertijd heb je een uitzicht waar je U tegen zegt.