Spanje17 augustus 2022, door Maartje

5 heerlijke Spaanse vakantieadressen die je meteen wil (en kunt!) boeken

Spanje, 17 augustus 2022, door Maartje

5 heerlijke Spaanse vakantieadressen die je meteen wil (en kunt!) boeken

Noem ons Spanjofielen en we kunnen niet anders dan je gelijk geven. Kun je het ons kwalijk nemen? Het land is ruig en beeldschoon, het eten verrukkelijk, je hebt er bruisende steden en verlaten stranden en je kunt er bovendien een biertje voor twee euro drinken. Moet je wel weten waar je wezen moet in Spanje (en daar heb je ons voor, graag gedaan). En dan nog een bedje scoren. Waar dat kan, lees je hieronder.

O, enne, we hebben wel vakantie (of  bijna) dus mag het alsjeblieft zo gemakkelijk mogelijk en niet veel meer dan één klik ver weg? Ja hoor, ook daaraan is gedacht: je kunt via Booking.com tegenwoordig álles (ja alles) op één en dezelfde website boeken: accommodatie (nee, niet alleen hotels, ook vakantiehuizen, appartementen en B&B's), tickets (zo fijn), je auto (want die zul je nodig hebben om het beste van Spanje te kunnen ontdekken) én de leukste dingen om te doen in de vorm van experiences. Zei iemand daar culinaire cursus paella maken (uiteraard in Valencia waar paella vandaan komt; wist je niet hè? Is zo)?!

Boutiquehotel Can Sastre Ibiza

Boutiquehotel Can Sastre Ibiza

Hand in eigen boezem: het is niet de eerste keer dat we hier roepen dat dit echt, echt echt echt, de leukste plek is om te logeren. Op Ibiza in dit geval. Maar toch… Dit is het. Echt. Mark our wordsBoutiquehotel Can Sastre op Ibiza is namelijk nu nog een onontdekte parel waar je, gok ik zo, over een paar jaar nauwelijks meer terecht gaat kunnen, want altijd vol. Hoe we dat zo stellig weten? Omdat Can Sastre Ibiza, een kleinschalige agriturismo eigenlijk, die heerlijke, perfect uitgebalanceerde combinatie heeft van looks en gastvrijheid, heerlijk eten en een locatie die buiten de gebaande paden ligt en toch overal dichtbij is. Boutiquehotel Can Sastre, onthoud die naam.

Boek hier Can Sastre Ibiza

The Social Hub Barcelona en Madrid

The Social Hub Barcelona en Madrid

Vaste prik is het altijd fijne, gezellige en makkelijke The Social Hub. Zo ook  in Spanje waar je ze vindt in twee steden. De eerste in Poblenou, een van de meest bruisende wijken van Barcelona. Hotelkamers, studentenkamers, extended stay kamers met een restaurant en bar, fitnessruimte, terrassen, bars, solariums en een Rooftop Bar & Pool met het beste panoramische uitzicht van de stad. Een hub waar studenten, reizigers en ondernemers samen komen in een stad waar alles samen komt.

En The Social Hub in Madrid in een wel heel bijzonder pand; het voormalig kantoor van het Spaanse roddelblad ‘Semana’, om de hoek van Plaza de España en Gran Via. In deze hub is het gaande. Van feestjes op het dak tot evenementen in de coworking space en de community organiseert wekelijkse borrels waar je aan mee kunt doen.

Alles over de Hubs lees je hier. 

Finca Les Coves

Finca Les Coves

Vroeger begrepen we nooit waarom mensen al een jaar van te voren hun zomervakantie boekten… Daar ben je dan toch nog helemaal niet mee bezig?! En dan krijg je zelf een kleintje, nog minder uren in een dag (zo lijkt het) en is het plots verdomd belangrijk dat alles vroegtijdig in spreekwoordelijke kannen en kruiken is. Kijk, en om die reden tippen we je deze alvast (en halen ‘m tegen de tijd dat het zover is vast weer een keer omhoog), om nu alvast te boeken voor volgende zomer: Finca Les Coves in Spanje, aan de Costa Blanca. Want voor je het weet zijn de accommodaties van de glamping-plus alweer vergeven.

Finca Les Coves

Nomad Hotel, Javea

Nomad Hotel, Javea

In het najaar van 2021 opende Nomad Hotel in Javea zijn deuren en het is meteen zo’n plek waar je alle interieur-items het liefst wilt meenemen. Super, want dit kan gewoon. Nomad is een hotel, restaurant, rooftop bar én concept store met een fingerlicking good inrichting en dito menu. Nomad is een heerlijke plek voor een middagje, avond of week. Op een gezellig stukje boulevard richting het haventje van Javea, vind je Nomad Hotel. Op de begane grond – pal naast de zee – ligt het restaurant met terras. Binnen vind je zandkleurige muren, prachtige houten stoelen, rieten lampen, verschillende kleuren velours en accessoires die je zo mee wilt nemen. En dan kan, mits je netjes afrekent. Alles wat je ziet in het interieur is tevens te koop. Een mini concept store it is. Over de vier verdiepingen erboven zijn veertien kamers verdeeld. Met veel beige, riet en een balkon uitkijkend over de zee zijn de kamers een comfy verblijf. Hier boek je ‘m.

En natuurlijk hebben we meer favoriete plekken aan de Costa Blanca, waaronder het zusje van Nomad Hotel: The Beach House.

Villa Piccola Mallorca

Villa Piccola Mallorca

In het zuiden van Mallorca, Colonia de Sant Jordi, staat dit prachtige aparthotel. Aparthotel? Klinkt gek en misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Je kent het wel: een hotel mét appartementen onder één dak. De appartementen van Villa Piccola zijn knus en vooral waanzinnig ingericht. We tellen minimaal zes soorten behang op de muren die we thuis ook wel willen, rotan stoelen, wit-beige tinten everywhere: een soort bezoekje aan oma, maar dan done very right, zeg maar.

Je hebt een slaap- en zitgedeelte, maar kunt er ook voor kiezen om op je eigen terras te chillen. Hier heb je geweldig uitzicht op de zee. Zet je één stap buiten de deur van het hotel, dan sta je met je voeten in het zand van Es Trenc. Geen zin in zeewater? De tuin van Villa Piccola heeft een zwembad en Balinese ligbedden. Geloof ons, als je eenmaal op zo’n bedje ligt, wil je niet meer weg. Hier boek je Villa Piccola

La Bionda, Begur

La Bionda, Begur

Psst, heel even niet met het hele gezin, maar er met zijn tweetjes tussenuit? We zijn groot fan van het Spaanse Begur en het beeldschone La Bionda hotel daar. Adults only is het en plaatjes zeggen meer dan woorden: kijk (en boek) hier maar.

Lees meer over La Bionda in Begur