Nederland, Rotterdam7 november 2017, door Maartje

Bijna open: restaurant Héroine Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 7 november 2017, door Maartje

Bijna open: restaurant Héroine Rotterdam

Mag ik beginnen met zeggen dat ik in eerste instantie toch ook wel een beetje moeite had met de naam van deze nieuwe soon to be zaak in Rotterdam, Héroine? Noem me bekrompen maar toch... Maar dan moet je (ik) dus even verder kijken dan je neus (mijn neus) lang is. Héroine, met een streepje op de é. Frans voor de heldin. Ha. Zo, hebben we die ook uit de lucht.

Dan het volgende goede nieuws: restaurant Héroine Rotterdam komt in Het Industriegebouw wat, mijns inziens (en velen vinden dat met mij) een van de tofste postcodes anno 2017 én 2018 van Rotterdam is. Daar opende al het kleurrijke Alfredo's voor taco's en meer, By Jarmusch voor een stevig Amerikaans (en heel goed!) ontbijt en Old Scuola voor pizza, onze favoriet in het pand so far. 

Barts-Boekje- Heroine Rotterdam 1So far want restaurant Héroine zou daar zomaar verandering in kunnen brengen. De chef en de manager van van Héroine komen namelijk bij een andere Rotterdamse favoriet: de Matroos en het Meisje. Tsja, en dan heb je me. Voeg daar een sommelier aan toe die zijn pappenheimers kent en het kan al niet meer mis gaan. Hoewel je er ook nog een plaatje van een zaak bij op mag tellen: Héroine wordt een stoere maar warme zaak met veel hout in een jaren 70 sfeertje. In dat toch al fantastische industriele pand (waar je uiteraard ook van alles van terug ziet in het restaurant).

Maar het belangrijkste is de belofte: goed eten voor een goede prijs. Niks geen snelle hap en zeker ook geen stijf gedoe. Van dat. Maar wel avontuurlijk: je kunt kiezen tussen vier, vijf en zeven gangen, net als bij de Matroos en het Meisje dus, en je laten verrassen is eigenlijk het credo. Aanschuiven aan de bar, het hart van de zaak, kan ook. Graag zelfs. Reserveren? Heel graag. Maar omdat er ook een bar is, kun je daar altijd een plekje vinden.

Ergens in half december moeten bij Héroine de eerste borden op tafel (en bar) komen. Stay tuned.

Kipstraat 12, Rotterdam