Nederland, Rotterdam8 september 2017, door Maartje

Nieuw: Alfredo’s Taqueria Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 8 september 2017, door Maartje

Nieuw: Alfredo’s Taqueria Rotterdam

Tsja, we zitten lately nogal volle bak in de Midden-, Zuid- en Latijns-Amerikaanse regionen, hotspot en foodie-technisch. Dat is heus niet zo gek want 1) de keuken daar is meer dan heerlijk 2), en betaalbaar, 3) we houden de zomer graag nog even binnenboord, dan maar op ons bord en 4) omdat er ook gewoon zoveel leuke zaken openen!

In Rotterdam is dat bijvoorbeeld Amehoela, in Amsterdam zijn we in het weekend lastig weg te slaan bij het nieuwe Coba en het inmiddels vertrouwde Calle Ocho en laten we over de lunch in New York maar helemaal zwijgen (lees: 17 x lunch in New York). En dan is er deze nog, Rotterdams nieuwste taco joint: Alfredo’s Taqueria. Howyeah.

Maar vergis je niet: het gaat hier allerminst om een klein taco- en cocktailadres. Ben je mal. Alfredo’s Taqueria Rotterdam is gigantisch! De benedenvloer alleen al, maar dan is er ook nog een vide én een buiten, voor als het weer toch nog even mee zit. Het pand zelf is ook een plaatje: denk Kitch Kitchen (Amsterdams kleurrijkste zaak aan de Rozengracht) come to life, alles in overheersend knalblauw en roze, hier en daar een klodder geel.

Barts-Boekje-alfredo's

De menukaart is - o wat vinden we dat toch altijd fijn - kort en overzichtelijk, geprint op een roze A-viertje wat ons doet vermoeden dat er regelmatig gewisseld wordt. Ook goed nieuws want zo houden we het voor iedereen spannend. En of het lekker is? Maar jazeker. Alfredo’s Taqueria is bijzonder goed gelukt. We aten er een vistaco en een portie quesadillas waar we er eigenlijk nog wel een aantal van op konden. We lieten nacho's aanrukken (probeer ook de kapsalon! Moet je meemaken) en er kwam een cocktail of wat op tafel. Alles lekker, alles fijn en bovendien is het rete-gezellig, hoe later hoe beter.

Nadeel? Alfredo’s is nogal populair en als het te druk wordt, dan komt er een alternatief (beperkt) menu op tafel. O, en de zaak zit in een hoek waar je als daggast niet zo snel komt, hoewel dat ook een voordeel kan zijn. Wel om de hoek van het eveneens nieuwe By Jarmusch, wat doet vermoeden dat we wel meer van dit deel Rotterdam mogen gaan verwachten

Alfredo's TaqueriaGoudsesingel 204