10 april 2015, door Maartje

Het (Amsterdamse) weekend, 10 – 12 april 2015

10 april 2015, door Maartje

Het (Amsterdamse) weekend, 10 – 12 april 2015

Rokjeweekend it is, ook in Amsterdam! En mocht je niet kunnen kiezen... voila:

* Odessa opent het terras! En dat is goed nieuws aangezien dat terras 1) boven op het water is, 2) er een puike pizza te bestellen valt, 3) en omdat deze pizza gepaard gaat met bubbels om de feestelijke opening van het terras nog eens eens extra aan te dikken. Odessa dus, 10 april, de hele avond.

* Kaartjes kopen kan niet meer maar het moet gek lopen als je aan de deur van Dirk niet een heel klein beetje gelukt hebt... Op facebook worden nog kaartjes weggegeven voor Dirk's Disco Boodschappen op vrijdagavond 10 april.

* Stek in Oost is altijd een goed idee, vooral als de zon schijnt (er kunnen bij Stek opvallend veel deuren open en het terras is een fijne), vooral als er een Wijn & SPijs avond georganiseerd wordt. Er zijn nog kaartjes! Wijn & Spijs op zaterdag de 11e.

* Kennen we Henk nog? Van Henk op de Helling? Welnu, Henk is terug, en hoe. 13 juni (voor op de agenda) met Henk op de Heling maar eerst dit, Henk ITW. Terug naar de basis gaat-ie, en daar houden we van. Niks geen grote loods, niks geen helling maar terug maar de ITW (een kleine theaterwerkplaats op de NDSM werf) waar hij is begonnen met de 24 uur van Henk. Kaartjes kosten 10 euro en voor wie mist pakt: geen paniek, Henk is van plan om voorlopig in de buurt te blijven (met andere woorden: Henk komt met een ITW serie en dat betekent 'meer', hopelijk net zo klein en gezellig). Henk

* Hallo Noord! Iedereen roept dat het er steeds leuker wordt en dat IS dus ook zo. En multiculti, dat blijft het gelukkig ook. Zaterdag 11 april organiseert de Modestraat, het verlengde van de Pekmarkt, met meer dan 10 buurtkoks een drie gangen buffet-diner; een groot maandelijks wereldrestaurant met gerechten uit alle windstreken.
Eén lange tafel, live muziek, iedereen is welkom. De avond begint om 18 uen duurt tot ca. 21.00 uur en reserveren is noodzakelijk. Kost dat? € 15,00 per persoon (€7,50 op vertoon van stadspas).

* Weinig beter dan de combi zon & zee, dat is een feit. En dus is het bijzonder goed nieuws dat alle Hollandse strandtenten die tijdens de winter opgedoekt werden, zachtjes aan weer open zijn. Timboektoe viert dat traditie getrouw met een inmiddels bijna legendarische openingsfuif. Nog leuker is het aangezien 's lands favoriete strandtent een tweede zaak opende: Kamanho. Maar goed, eerst feest bij Timboektoe dus, 11 april vanaf 22 uur en kaartjes aan de deur zijn 13 euro. Reyndersweg 1, Velsen-Noord

* Hoewel de Pure Markt in Oost misschien ietsjes meer favoriet is, mag die er in het Amstelpark ook wezen. Pure Markt, zondag 12 april, de hele dag.

* Gotta love het Blauwe Theehuis, Amsterdamse klassieker der klassiekers, en dat is niet voor niks. Maar omdat je klassiekers toch vaak vergeet, blaast een jong en creatief clubje Amsterdammers het parkcafe op verschillende zondagen nieuw leven in met de Soul Food Sunday. Zondag de 12 is het weer zo ver: caribisch eten en een dito sfeertje. Soul Food Sunday

* En omdat je soms Amsterdam ook best even uit wil: zondag de 12e duikt de Rotterdamse Swan Market op in Utrecht, de hele dag op het Vredeburg plein, hartje stad en heeeel makkelijk te bereiken met het OV. En als je dan toch in Utrecht bent, tik dan vooral ook het Lentebock Festival even aan.

(ps. ook in Rotterdam is het het hele weekend feest)