België, Brugge8 december 2023, door Nina van Hilst

Hotel of b&b in Brugge in België

België, Brugge, 8 december 2023, door Nina van Hilst

Hotel of b&b in Brugge in België

Brugge is een fijne stad voor een citytrip. Groot genoeg om je een paar dagen te vermaken en niet zo groot dat je het gevoel hebt dat je de helft hebt gemist. Met een voldaan gevoel naar huis dus. Helemaal als er tijdens je bezoek aan Brugge geslapen wordt in een fijn hotel of b&b. Deze historische stad puilt uit van de mooie, oude gebouwen. En laat dat nu precies een goede basis zijn voor een sfeervol verblijf. Dus op naar Brugge - eventueel met de trein - en hier enkele suggesties voor een hotel en b&b.

 

Wat valt er zoal te doen in het mooie Brugge? Van wandelen door de oude straten tot een museumbezoek, een gezellig restaurant en een bonbonshop.

Hotel Monsieur Ernest

Hotel Monsieur Ernest

Pal in het centrum gelegen aan het water ligt hotel Monsieur Ernest. In de winter tuur je uit het raam over het grachtje, in de zomer zit je aan het water op het terras. Wat wil een mens nog meer? De stad ontdekken natuurlijk. En laat dit betaalbare hotel daar nu een perfecte uitvalsbasis voor zijn. Er is een gezellige huiskamer, het is er rustig en je loopt zowel links als rechts de deur uit direct naar al het moois van Brugge.

The Notary

The Notary

In dezelfde straat ligt het onlangs geopende The Notary. Alsof je een paleis binnen stapt, inclusief statige Franse tuin met zwemvijver. The Notary is sinds het voorjaar van 2023 gevestigd in een oude notariswoning. De acht suites zouden zo uit het chique interieur magazine The World of Interiors kunnen komen. Alle kamers zijn anders ingericht; van eclectic tot klassiek en bohemian. Verwacht veel fluweel, kroonluchters en marmer. De meeste van ons zullen iets minder grandeur-ish in het leven staan: een weekendje bij The Notary is daarom echt een weekendje weg van je dagelijkse kost.

Maison Fred

Maison Fred

Als je geluk hebt, weet je de b&b van Frederiek van Pamel te boeken. Frederiek heeft een prachtige bloemen en interieurzaak in de Ezelstraat. Met al het moois wat hij weet te creëren, moest er ook een eigen b&b van komen. Maison Fred heeft twee suites: beide sfeervol en luxe zijn ingericht. Meer lezen