Spanje, Madrid12 juni 2024, door Teun Tielen

Overnachten midden in Madrid bij Hotel Montera

Spanje, Madrid, 12 juni 2024, door Teun Tielen

Overnachten midden in Madrid bij Hotel Montera

Overnachten midden in Madrid, dat kan bij Hotel Montera Madrid (Curio Collection By Hilton). In 2023 opende dit hotel haar deuren tegenover metrostation Gran Via, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Niet alleen die locatie zorgt ervoor dat het hotel vijf sterren kreeg, er is meer waar we je graag over vertellen.

Hotel Montera Madrid

Hotel Montera Madrid

Allereerst de kamers, uiteindelijk boek je een hotel toch om te slapen. Dat doe je hier vast goed, want de bedden liggen zo lekker dat je er eigenlijk niet meer uit wil komen (alleen om in bad te gaan, als je in een suite slaapt). De kamers en suites zijn licht en modern ingericht, hebben een regendouche en zijn van alle gemakken voorzien. We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar mocht je toch nog iets missen dan staat het personeel altijd voor je klaar. Dat personeel staat onder leiding van general manager Nacho de la Fuente, die zijn taak duidelijk goed weet te volbrengen.

The way to the (roof)top

The way to the (roof)top

‘s Zomers kan het bloedheet worden in Madrid. Eigenlijk is het enige dat je dan wil doen binnen zitten met de airco aan óf in het water liggen. Gelukkig hebben alle kamers in Hotel Montera airco en is er een dakterras met een zwembad waarin je kunt afkoelen. Op datzelfde dakterras staat cocktail bar El Cielo de Chicote waar ze vooral cocktails, maar ook tapas en desserts serveren. Dat dakterras is top, maar the way to the top mag ook benoemd worden. In plaats van een spiegel heeft de lift namelijk een glazen wand waardoor je, terwijl je naar boven sjeest, naar een vrolijke muurschildering kunt kijken.

 

Breakfast with a view

Breakfast with a view

Het ontbijt wordt niet op het dakterras, maar een verdieping lager, geserveerd. Je mag binnen aanschuiven, maar ga als het even kan vooral op een van de twee terrassen zitten. Naast een uitgebreid buffet met onder andere verse sapjes, fruit en taart is er de mogelijkheid om à la carte te bestellen – zit bij de prijs inbegrepen dus zonde om het niet te doen. Wij probeerden de bananenpannenkoekjes en de avocado toast en die smaakten goed; wat er op tafels naast ons werd geserveerd zag er ook veelbelovend uit. Goede bodem om de rest van de stad te verkennen.

Hotel Montera Madrid