Nederland, Utrecht28 januari 2024, door Merche Ariza Gallego

Dit zijn de leukste hotels in het centrum van Utrecht

Nederland, Utrecht, 28 januari 2024, door Merche Ariza Gallego

Dit zijn de leukste hotels in het centrum van Utrecht

Op zoek naar een leuk hotel in Utrecht? U vraagt, wij draaien. In het centrum van de Domstad zit genoeg leuks, betaalbaars, stijlvols, chics, you name it. We hebben het speurwerk voor je gedaan en zetten de beste keuzes op een rijtje voor je. Pak je tas maar in, want na het zien van deze plekken krijg je meteen zin om een nachtje weg te gaan in eigen land. Kun je ook meteen het lijstje met beste restaurants van Utrecht erbij pakken.

Brass

Brass

Dit boutique hotel is perfect gelegen in hartje Utrecht, liggend aan Janskerkhof. Voor de mensen die niet bekend zijn in Utrecht: dit is een leuk plein, en het ziet er dus niet daadwerkelijk uit als een kerkhof. Je rolt zo van je bed naar winkels, musea, restaurants en bars. Brass heeft een goed restaurant, een tuin en een gedeelde woonkamer waar je nog even kan socializen voordat je richting bed gaat. De kamers hebben alles wat je nodig hebt, en als je een beetje geluk hebt heb je een kamer met uitzicht op de stad.

Brass

Daen's Greenhouse

Daen's Greenhouse

Daen’s is een begrip in Utrecht, en inmiddels is het behoorlijk uitgebreid. Je hebt de lunchzaak, de plantenzaak en het hotel – dat allemaal op rondom het gezelligste plein van Utrecht, de Ganzenmarkt. Het hotel heeft drie verschillende kamers die allemaal wel iets speciaals hebben (hallo, Frans balkon!). De locatie kan niet beter, en je rolt zo naar de lunchzaak van Daen’s voor een heerlijk ontbijtje.

Daen’s Greenhouse

Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V

Wie uit wil pakken, boekt een kamer bij Grand Hotel Karel V. Het is de droom van menig Utrechter om een nachtje in dit iconische gebouw te slapen. Het voormalige klooster slash militaire ziekenhuis is omgetoverd tot het chicste hotel van de Domstad en telt maar liefst vijf sterren. Ja, hier slaap je wel als een roosje, hoor. Karel V heeft ook een restaurant met een Michelinster, een gezellige bistro en prachtige tuinen. En dat allemaal in het centrum van Utrecht.

Grand Hotel Karel V

Muze

Muze

Voorheen een bouwval, nu een beeldschoon hotel: Muze is een familieproject waar Utrechters en toeristen maar wat blij mee mogen zijn. Het hotel is gelegen aan de singel en bestaat uit acht stijlvolle kamers. Uitzicht op het water? Daar zeggen wij geen nee tegen. Begin je dag met een rondje singel of wandel van je fraaie hotelkamer zo de stad in.

Muze

Boutique Hotel Museumkwartier

Boutique Hotel Museumkwartier

Je voelt je een beetje een prinses als je wakker wordt in het Boutique Hotel Museumkwartier. Het statige pand aan de Oudegracht heeft altijd iets mysterieus als je er voorbij loopt, maar binnen vind je de mooiste kamers met vrolijke kleuren, glamoureuze kandelaren en romantische bedden. Een betere plek om een nacht door te brengen in Utrecht kunnen wij niet bedenken.

Boutique Hotel Museumkwartier

Mother Goose Hotel

Mother Goose Hotel

In een zijstraat van de Ganzenmarkt (a.k.a. het gezelligste plein van Utrecht) vind je het Mother Goose Hotel, een modern hotel met een industriële inrichting. Alles wat je nodig zou kunnen hebben tijdens je citytrip, heb je binnen handbereik. De leukste barretjes en restaurants voor je neus en winkels om de hoek. Alhoewel je dat misschien niet eens gaat opzoeken, want de bedden hier zijn zó comfortabel dat het een uitdaging wordt om je nest te verlaten.

Mother Goose Hotel

Bunk

Bunk

Op steenworp afstand van het station vind je Bunk, een oude kerk die nu omgetoverd is tot een bar, restaurant en hotel. Er zijn ‘normale’ kamers, maar Bunk staat eigenlijk bekend om hun pods. Denk aan stapelbedden, maar dan cool – een soort hostel extravaganza. Er zijn een- en tweepersoons pods die je kan afsluiten door middel van een gordijn. Liever wat meer privacy? Er zijn meer dan genoeg knusse kamers om uit te kiezen.

Bunk